• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
​"En büyük hayalim sağ kulağımın olması"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te yaşayan Mehmet ve Gökçe çiftinin 4 çocuğundan biri olan Ortaokul ikinci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Çiğdem Arslan, sağ dış kulağı olmadan dünyaya geldi. Ailesi henüz yeni dünyaya gelen kızlarının sağ kulağının olması için ameliyat etmek istese de yaşı küçük olduğundan dolayı ameliyat edilmedi.

Kızları için büyük bir mücadele veren Arslan’ın ailesi, daha sonra Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine başvurdu. Hastanede yapılan tetkikler sonucu Arslan’ın ameliyat olabilmesi için 6 yaşına kadar beklenmesi gerektiği ve tekrar yapılacak tetkiklerin ardından ameliyat olabileceği belirtildi.

Maddi imkanları çok kısıtlı olmasına rağmen kızlarının sağ kulağına kavuşması için büyük bir çaba sarf eden Arslan’ın ailesi, sürekli olarak kontrollere gitti. Kızları 6 yaşına girince hastaneye giden Arslan’nın ailesi, kızlarının ameliyatı için gün aldı. Ameliyat gününü büyük bir heyecanla bekleyen Arslan’ın ailesi, hastaneden gelen bir telefonla hayal kırıklığına uğradı.

Kızlarını ameliyat edecek doktorun hastaneden ayrıldığını ve bundan dolayı da ameliyatın iptal ettiğini öğrenen Arslan’ın ailesi, kızlarının sağlığı için hastane hastane dolaştı. 5 yıldır kızlarının sağlığı için her türlü mücadeleyi veren Arslan’ın ailesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle kızlarını ameliyat ettiremedi.

Kızlarının ameliyatı için 160 bin TL istendiğini belirten Arslan ailesi, kızlarının ameliyat olarak sağ dış kulağına kavuşması ve duyabilmesi için hayırseverlerden ve yetkililerden kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Doğuştan sağ kulağı olmadığı için yaşadığı sıkıntıları gözyaşlarıyla anlatan, ameliyatı için hayırseverlerden ve yetkililerden yardım talebinde bulunan Çiğdem Arslan da ameliyatla sağ kulağına kavuşacağı günü dört gözle beklediğini belirtti.

“Tek hayalim ameliyat olup kulağıma kavuşmak”

Kulağı olmadığı için arkadaşlarının sürekli kendisiyle alay ettiğini, bu durumdan dolayı çok üzüldüğünü ve tek hayalinin sağ kulağına kavuşmak ve duyabilmek olduğunu belirten Arslan, şunları söyledi:

“Doğuştan sağ kulağım yok. Ailemin maddi durumu olmadığı için beni ameliyat ettiremiyorlar. Doktor ameliyatım için 160 bin TL istiyor. Ama ailemin durumu buna el vermiyor. Çünkü bu miktar çok yüksek. Lütfen bana yardım edin. Kulağım olmadığı için okulda ve çevremde çok sorun yaşıyorum. Arkadaşlarım sürekli benimle alay ediyorlar. Hayırseverlerin desteğiyle ancak ameliyat olabilirim, lütfen bu konuda bize yardım etsinler. Artık benimle alay edilmesini istemiyorum. Bana karşı kullanılan ve hoş olmayan kelimeleri artık duymak istemiyorum. Hayırseverler ve yetkililer bana yardım etsinler. Bende okulda diğer arkadaşlarım gibi mutlu bir şekilde eğitim görmek istiyorum. Dışarı çıktığımda sürekli sağ kulağımı saçlarımla kapatıyorum. Çünkü arkadaşlarımın artık benimle alay etmelerini ve çevremdeki insanların bana ters bakmalarını istemiyorum. Ameliyat olabilmem için 160 TL lazım. Biz bu parayı toplayamıyoruz. Lütfen bana yardım edin.”

Kızının doğuştan sağ kulağının olmadığını belirten Anne Gökçe Arslan ise gözyaşları içerisinde kızının ameliyatı için 160 bin TL’ye ihtiyaç olduğunu ve ihtiyaç olan söz konusu paranın toplanabilmesi için de hayırseverlerden ve yetkililerden yardım istediğini söyledi.

Kızının ameliyatı için ihtiyaç olan paranın toplanabilmesi için Gaziantep Valiliğinden onaylı bir bağış kampanyası başlattıklarını belirten Arslan, kızının ameliyat olacağı ve sağlığına kavuşacağı günü beklediğini ifade etti.

Kızımın doğuştan sağ kulağını olmadığını belirten Arslan, “Yıllarca kızımın kulağı için hastanelere gidip geldim. 6 yaşına kadar da kızım için her hangi bir ameliyat yapılamaması gerektiğini söylediler. Kızımın tedavisi için Gaziantep Üniversitesi Hastanesine gittim. Kızımın ameliyat yapılması gerektiğini ancak 6 yaşına kadar beklememiz gerektiğini söylediler. Biz bu süreyi bekledik ve tabi ki bu süreçte de düzenli olarak hastaneye gitmeye devam ettik. Sürekli kontrol altında olduk. Daha sonra ise ameliyat zamanı geldiğinde, bize ameliyat için gün verildi ve heyecanla kızımın ameliyat olacağı günü bekledik. Ancak daha sonra bir telefon geldi, ameliyatın iptal olduğunu, doktorun Gaziantep’ten gittiğini söylediler.” dedi.

“Kızımın ameliyatı için 160 bin TL lazım”

Kızının ameliyatı için 160 bin TL istendiğini ancak maddi durumları olmadığı için istenilen bu miktarı karşılayamadıklarını belirten Arslan, “Daha sonra tekrar doktor ile iletişime geçtik. Kendine özel bir klinik açtığını, artık kamuda çalışmadığını, bu ameliyatı bize 160 bin TL’ye yapacağını söyledi. Bizimde maddi imkânımız bu miktara yetersiz. 4 tane çocuğum var, eşim ise asgari ücretle çalışıyor. Bu parayı bulamadığımızdan dolayı ve kızımın da ameliyat olması için Gaziantep Valiliği’nden izin alarak bağış kampanyası başlattık. Lütfen hayırseverlerimizden kızımın bu ameliyatı için bize yardım etmelerini istiyorum. Bir an önce kızımın sağlığına kavuşması, duyması ve mutlu olması için hayırseverlerimiz bu konuda bize yardımcı olsunlar.” ifadelerini kullandı.

“Bir anne olarak kızımın bu durumuna çok üzülüyorum”

Kızının sağ kulağı olmadığından dolayı okulda ve günlük hayatta zorluklar yaşadığını belirten Arslan, Kızım okuldan geldiğinde çantasını yere atıp, kendisini odaya kapatıyor. Odada sürekli ağlıyor. Yanıma çağırdığımda yanıma gelmiyor. ‘Anne ben okula gitmek istemiyorum ve arkadaşlarım sürekli benimle alay ediyorlar’ diyor. Bir anne olarak bende bu duruma çok üzülüyorum. Kızım dışarı çıktığında saçları ile kulağını saklıyor. Kulağının görünmesini istemiyor. Kendisi alay edilmesinden çok çekiniyor. Kızımın bu durumda olmasına çok üzülüyorum.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir