• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Beytül Makdis forumuna Filistinli ressam damga vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye Âlemi İslam İlişkileri Merkezi (TAİM) ve Uluslararası Kudüs Ve Filistin'e Destek Birliği'nin birlikte düzenlediği "11'inci Beytül Makdis Kanaat Önderleri Forumu" İstanbul'da, birçok İslam ülkesinden âlim ve kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin de video konferans aracılığıyla katıldığı forumda Filistinli ressam Selim Âsî'nin yapmış olduğu çalışma ve sunuş tarzı foruma damgasını vurdu.

Forum boyunca resim çizen Selim Âsî, sunumunu yapmak için çağrıldığı sahneye eli bağlı ve ağzı kapalı bir esir gibi geldi.

Tablonun, siyah ton ağırlıklı yüzünü betimleyen Âsî, "Ben esirim. İşte bu esirin hayatıdır, esir nasıl icat etsin? Esir nasıl yaşasın? Esir nasıl babası, annesi ve akranlarıyla onuruyla hayat sürsün?" diye sordu.

Âsî, "Belki şaşırdınız, bu tablodan bir şey anlaşılmıyor dediniz. Bilakis bu esrin hayatıdır. Perişan, karanlık, simsiyah, kapkaranlık… İşte bu esirin hayatıdır. Hepsi siyah, karanlık ve azap dolu… Tek istediği şey özgürlük." dedi.

"Bundan dolayı zincirlerimizi kırıyoruz. Esaret elbisesini yırtıp atıyoruz. Cellatların asasını kırıyoruz." diyen ve bu ifadelerini temsili olarak sahneye döken Âsî, "En yüksek sesimizle esirlerimize özgürlüğü haykırıyoruz. Ve karanlık hayatı aydınlığa çıkarıyoruz." diye konuştu.

Ardından, üzerindeki Filistin bayraklı tişörtle tablonun arka yüzünü betimleyen Âsî, şöyle devam etti: "İşte bu gördüğünüz En Nasır Ümmü Humeyd. 6 esirin Annesi. 5 tanesi müebbet hapis esaretine çarptırılmış. Bu bir şehit annesi. 5 defa evi yıkıldı. Son yıkılma geçen hafta gerçekleşti. Bu sabırlı bir annedir. Bu bir Filistinli anne örneği ve direnişin sembolüdür. Bu yüzden tüm şehit, esir, direnişçi ve yaralı annelerine selam olsun. Bu Ümmü Nasır Ebu Humeyd, bunlar da onun 6 evladı ve değişik renklerden ve gruplardan oluşan tüm Filistin evlatları. Bu da onun Rabbine kavuşan şehid oğlu. Hürriyete erecek ve barışın güvercini gelerek ve her annemize ve diğer Aksa hürlerine kurtuluşun anahtarını getirecektir. Allah sizden razı olsun."     

Selim Âsî'nin resmi ve sunuş şekli, katılımcılardan büyük alkış ve beğeni topladı. (Zeyd Varol, Fırat Arslan- İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir