• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...

MERSİN-Erbil Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya; Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Sayer Erbil, Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Soran A. Aziz, TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ile Türkiyeli ve Erbilli işadamları katıldı.

 

Türkiyeli Yatırımcıları Bekliyoruz
Toplantıda il olarak söz alan Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Soran A. Aziz, işbirliğinin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi. Bölgede 2 binden fazla yabancı şirketin faaliyet gösterdiğini aktaran Aziz, bunların yarısından fazlasının Türk şirketlerinin oluşturduğunu vurguladı. \"Bu rakamlar gösteriyor ki Kürdistan cazip bir bölge\" diyen Aziz, dünyanın her ülkesinden insanların bölgeye yatırım için geldiğinin ifade etti.

 

İstikrar İlgi Artırıyor
Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Sayer Erbil ise, bugüne kadar bölgeye binlerce işadamının geldiğini, bunlardan bin 100 tanesinin bölgede resmen faaliyet gösterdiğini aktardı. Ayrıca resmen olmasa da yine Türk işadamlarında ait 250`ye yakın işletmenin olduğunu belirtti.

 

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, \"İki komşu ve kardeş ülke arasındaki ticari bağlantıları güçlendirmek istiyoruz\" dedi.
Konuşmaların ardından TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Sayer Erbil ve Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Soran A. Aziz`e birer plaket verdi. Program işadamlarının karşılıklı ikili iş görüşmesi yapması ile sona erdi. (Osman Öksüz-İLKHA)