• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Bitlis`te 107 Köy Yolu Kar Nedeniyle Kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis’te iki gündür devam eden güneşli hava yerini bugün kara bıraktı. Sabahın erken saatlerinden itibaren yağmaya başlayan kent merkezinde 60 santimetreyi geçti. Kar kentte hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sabahın erken saatlerinde uyanan ve işe gitmek için evden çıkan vatandaşlar karda bata çıka ilerlemeye çalıştı. Bazı sürücüler ise araçlarıyla güçlükle yol aldı. Bitlis’te kar yağışının 3 gün boyunca aralıksız olarak devam edeceği bildirildi.

BİTLİS`TE 107 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bitlis`te kar yağışı ve tipi nedeniyle 107 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik`ten yapılan açıklamada, kentte devam eden kar yağışı nedeniyle 107 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, yolların ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de, özellikle akşam saatlerinde hava sıcaklığında yaşanan düşüş nedeniyle, don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.
Yetkililer, kent merkezinde kar kalınlığının 58 santimetre olarak ölçüldüğünü, yükseklerde bu rakamın 70 santimetreyi bulduğunu kaydetti. Belediye ve karayolları ekipleri gerek kent merkezi gerekse şehirlerarası yollarda çalışmalarını sürdürüyor.

Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir