• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
Mustazaf-Der Mağdur Aileyi Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Mustazaf Der Kahta Şubesi, geçen yıl ekim ayında düzenlenen İslami STK operasyonu sonucunda tutuklanan Mustazaf Der Kahta şube sekreteri Mustafa Yetiş`in ailesini ziyaret etti.

 

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Yetiş`in anne ve babası, oğulları aleyhine elle tutulur bir delil olmamasına rağmen 8 aydır cezaevinde tutulduğunu ifade ederek, evlatlarının bir suçu varsa bilmek istediklerini, yoksa serbest bırakılması gerektiğini söylediler.

 

Oğullarının daha suçlu olup olmadığı belli olmadan tutuklanarak cezalandırılmaya başlandığını dile getiren gözü yaşlı aile, evlatlarının herhangi bir suçu olmadan cezaevinde tutulduğunu belirterek, bu adaletsizliğe son verilmesini istedi.

 

Kendilerine bakacak kimsenin olmadığını ve geride 3 çocuk ve 2 yetimle baş başa kaldıklarını ifade eden acılı anne baba, oğullarının serbest bırakılarak hem onun hem de kendilerinin mağduriyetine son verilmesini istedi.

 

Yasal faaliyetlerimiz suçmuş gibi gösterilmiş
Aileye ziyarette bulunan aynı davanın tutuksuz sanıklarından Kâhta Mustazaf-Der Gençlik Komisyon Başkanı İsmail Alpaydın ise, dernek olarak yaptıkları her türlü yasal etkinlik ve sosyal faaliyetin suç olarak gösterildiğine dikkat çekerek, "Dernek olarak yaptığımız her türlü etkinlik ve sosyal faaliyetlerimiz suç unsuru olarak gösterilmiştir. Yapılan faaliyetlerimizin hepsi yasal ve derneğimizin tüzüğüne uygun faaliyetlerdir. Herhangi bir yasa dışı faaliyetimiz yoktur. Biz halk olarak mütedeyyin insanlarız. Kuran`a ve İslam`a sahip çıkan peygamber sevdalısı insanlarız. Bizler hizmet ehli ve kuran ehli insanlar olduğumuzu yaptığımız faaliyetlerimiz göstermektedir" dedi.

 

Halkımız oyuna gelmez
Telefon konuşmaları arasında cımbızla ayıklanarak çıkarılan kelimelerle suçlandıklarını dile getiren Alpaydın, "Bu tür baskınlarla halk içinde itibarımızı zedelemek istiyorlar. Bizim derneğimiz herkese açıktır, buyurun geliniz, sohbetlerimizde, etkinliklerimizde neler yaptığımızı görünüz. Zaten görmektesiniz. Bizim evlerimiz, adreslerimiz ve iş yerlerimiz bellidir. Bize yapılan bu haksızlıkları ve hukuksuzlukları, önce Allah`a sonra annelerimizin gözü yaşlı beddualarına havale ediyoruz.`` şeklinde konuştu.

Emin Nazlı - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir