• DOLAR 32.535
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.079
  • ...
Vuslat Törenleri Şeb-İ Arus ile Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Hazreti Mevlana`nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, Şeb-i Arus gecesiyle sona erdi.

 

Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Mevlana Kültür Merkezi`ndeki programa Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ,Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile yerli ve yabancı çok sayıda konuk katıldı.

 

Burası Evimiz, Gönül Yurdumuz

Bugün bütün dünyayı 12 defa yok edecek kadar silah stoku olan bir dünyada yaşandığını vurgulayan Başkan Akyürek, \"Geçtiğimiz yüzyıldaki 2 dünya savaşında insanlığın bütün savaş tarihindeki ölümlerden daha fazlası gerçekleşti. Bir yanda açlıktan, diğer yanda obeziteden ölen insanlar. Uçurum hiç bu kadar derinleşmemişti. Bugün global ekonomide ilk sırayı savaş, ikinci sırayı kozmetik sanayi alıyor. Ama hiçbir makyaj insanlığın içinde bulunduğu travmayı örtmeye yetmiyor. Bugün burada hepimiz 7 asır önce `gel` diyen sesin misafirleriyiz.

 

Mevlana`nın Çerağı Kalpleri Aydınlatıyor

Hazreti Mevlana`nın 739 yıl önce 17 Aralık`ta dünyadan ayrılırken ölümü bir ayrılık değil; bir buluşma, şenlik ve düğün gecesi olarak değerlendirdiğini ve onun yaktığı çerağın dünyanın her bölgesinde kalpleri aydınlatmaya devam ettiğini vurgulayan Başkan Akyürek, belediye olarak 22 dünya diline çevirerek yayınladıkları Mesnevi`nin gittiği her yerde elden ele, kalpten kalbe dolaştığını söyledi.
Program Sema Ayini İle Sona Erdi.

 

Konuşmanın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu eşliğinde Ahmet Özhan tasavvuf müziği konseri verdi. Daha sonra Araştırmacı-Yazar Ömer Tuğrul İnançer`in Mesnevi sohbeti ile devam eden program, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu`nun sema ayini ile sona erdi. (M.Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir