• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Hükümet Müslüman Halktan Özür Dilemeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Tesettüre Çağrı Platformu(TESÇAĞ), başörtüsüne yasak getiren \"Kılık Kıyafet Yönetmeliği\"ni yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

 

TESÇAĞ adına yazılı açıklama da bulunan Mehmet Duyu, Daha önce bir seçim yatırımı olarak meydanlarda bu halka \"Biz başörtüsü sorununu çözeceğiz\" diyen Ak parti ve yöneticileri, Kızlarımızın başından başörtüsünü çözüp çıkaracak olan yönetmelikle kolay çözme(!) yoluna gitmiş bulunmaktadır \"dedi.

 

Bu Yönetmelik Allah`ın Hükmüne Ters

Yayımlanan yönetmeliğin anayasa ya aykırı olduğunu belirten Duyu, \"Düzenlenen bu yönetmelik T.C`nin mevcut anayasasına ve uluslararası hukuk normlarına aykırı olmakla birlikte bu yönetmelikle hükümetin yüce Allah`ın kitab-ı mübininin ayetlerinin öğretilerine ters düştüğü görülmekte ve hükümet çıkardığı bu yönetmelikle yüce Allah`a kafa tutmak ve başkaldırmak tehlikesini de beraberinde getirmektedir \" şeklinde ifadelere yer verdi.

 

İlahi Emirlerin Çiğnenmesi Cüretini Size Kim Veriyor

Başbakan ve Milli Eğitim Bakanına seslenen Duyu, \" Sayın Başbakan`a, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`e ve hükümetin diğer üyelerine sesleniyor ve soruyoruz: \"Bu çıkartmış olduğunuz yönetmelik ile 12 Eylül Darbesinin zalim yöneticilerinin çıkartmış oldukları köhne yönetmelik arasında ne fark vardır? Neticede İlahi emir çerçevesinde örtülü olarak diğer okulların özellikle son iki kademesinde okumak isteyen on binlerce kızımız eski yönetmelikle de yeni yönetmelikle de başörtülü olarak eğitim alması yasak, böyle bir durumda onlardan ne farkınız kaldı?? İlahi emirlerin çiğnenmesi cüretini size bağışlayan durum nedir? Koltuklarınızın zarar görme korkusu, Allah korkusundan daha mı ağır bastı sizlerde?\" dedi.

 

Allah`a Derhal Tövbe Edin

Müslüman halkın sözcüleri olarak hükümete tavsiye de bulunan Duyu, \" Müslüman halkın sözcüleri olarak; sizlere tavsiyemiz: \" Şayet birilerinin oyununa gelip gaflete düşmemiş iseniz, ya da olayı etraflıca düşünmeden karar vermiş iseniz, bu başta yüce Allah`a, sonra da oylarıyla seçildiğiniz Müslüman halka karşı yapılan bir ihanettir. Bu tavrınızdan bir an önce vazgeçmeli, yüce Allah`a karşı tövbe etmeli, Müslüman halktan özür dilemeli ve bu yamalı bohça hükmünde olan yönetmeliğinizden de vaz geçmeli ve acilen geri dönmelisiniz. Bizim isteğimiz, Kayıtsız şartsız her mekan ve ortamda her okul ve kademede sadece öğrencilere yönelik değil, memurlar, işçiler vs her alanda bu tesettür yasağı ayıbının bir an önce anayasal güvence ile sona erdirilmesidir \" ifadelerini kullandı.

 

Tesettürlülerin Bu dünya da Kimseye Zararları Yok

Duyu, son olarak tesettürlü bayanların hedef tahtasına koyan Muazzez İlmiye Çığ`a seslenen Duyu, \" Bu arada kendini bilmez, cahil ve bir hilkat ucubesi olan `Muazzez İlmiye Çığ` adlı bir Acuze`nin, İzmir`de bir konferansta tesettürlü bayanları hedef tahtasına oturtup çeşitli hakaretlerde bulunmasına tanık olmaktayız. Uzaklara gitmeye gerek yok Muazzez Hanım(!) Bu gün Türkiye`de Resmi izinler çerçevesinde fahişelik yapan kadınların kıyafet durumuna baksın, hangi kategoride giyinenlerin bu işe yatkın olduğu gerçeği ortaya çıkacaktır. Diyoruz ki \"merak etme cahile kadın. Tesettürlülerin bu dünyada seni zarara uğratacak durumları yoktur. Zira senin dünyan bitmiştir. Sen ve senin gibi İnsanların hak ve inançlarına savaş açanları en şiddetli şekilde ve en üst perdeden lanetliyor ve kınıyoruz\" dedi. (M.Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir