• DOLAR 32.585
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2514.299
  • ...
Gül`den `İdamları Durdurun` Mektubu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cemaat-i İslami Hareketi`nin lideri Gulam Azzam ve cemaatinin önde gelenlerinin idam edilmesini engellemek için devreye girdi

Bangladeş`te haklarında idam kararı verilen Cemaat-i İslami`nin 91 yaşındaki lideri Prof. Dr. Gulam Azzam ve cemaatin önde gelenlerinden 100 kişinin infazını engellemek için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de devreye girdi. Cumhurbaşkanı Gül, Bangladeş Cumhurbaşkanı`na konuyla ilgili bir mektup gönderdi.

Gulam Azzam ve beraberindeki yüz kişinin infazını engellemek için Türkiye`nin devreye girmesini talep eden SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ile görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanı Gül`ün Bangladeşli mevkidaşına bir mektup gönderdiği öğrenildi.

Gül`ün bu girişimi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun konuyla ilgili Türkiye`nin Bangladeş Büyükelçisi`ni görevlendirmesinin ardından infazın engellenmesi için en önemli adım olarak görülüyor.

2011 Kasım ayından beri savaş suçu işledikleri gerekçesiyle Cemaat-i İslami liderleri, Bangladeş yönetimi tarafından yargılanıyor. 1971`deki bağımsızlık savaşında Pakistan`la işbirliği yapmakla suçlananan Cemaat-i İslami`nin eski Genel Başkanı Gulam Azzam ve beraberindeki 100 kişi iki yıldır tutuklu bulunuyor. 26 Mart 2013 tarihinde Ghulam Azzam`ın infazının gerçekleştirileceği iddia ediliyor. Bu yargılanmalar nedeniyle ülke çapında gösteriler yapılıyor. Bu gösterilere geçtiğimiz günlerde polis müdahale etti. Müdahalede 1 kişi hayatını kaybetti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir