• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Ensar Der Kadın Kolları Hz Fatıma`yı (r.a) Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Ensar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kadın kolları bir program düzenleyerek Hz Fatma`yı andı.

 

Kur`an-ı kerim`in tilavetiyle başlayan programda bri konuşma yapan Eğitimci Elif Durmaz, Hz Fatma`nın (r.a) hayatından kesitler sunarak günümüzün Müslüman kadınlarıyla mukayeseler yaptı.

 

Hz Fatma`nın Müslüman kadınları için en güzel model olduğunu ifade eden Durmaz, Tesettürün Müslüman kadınlar için bir yük olmadığını aksine özgürlük olduğunu ifade etti.

 

Dünya Müslüman kadınlar gününü kutlamak ve Ümmetin annesi olan Hz Fatma`yı anma ve anlamak nedeniyle toplandıklarını belirten Durmaz, Hz Fatma`nın, peygamberimizin küçük kızı olduğunu, O`nun (s.av) dizinin dibinde yetiştiğini ve vahyin suyuyla sulanan gülü olduğunu ifade etti.
Durmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü :
"Hz.Fatıma (r.a.) ahlakıyla, tesettürüyle, fedakarlığıyla, annelik bilinciyle anılması ve yaşatılması gereken en güzel modeldir. Nitekim babası Hz. Muhammed(s.a.v.) insanlık için seçilmiş en şerefli mahluk ve modeliydi. Elbette Hz. Fatıma o zatın kızı olması hasebiyle Müslüman hanımlara örnek olmalıydı. Hz. Hasan ve Hüseyin`e en güzel şekilde anne oldu "

 

Programda Ensar çocuk ilahi gurubunun okuduğu mevlit ve ilahilerle dinleyiciler duygulu anlar yaşarken okunan 7 hatim 50 yasin-i şerif 300 ihlas suresi ve onbinlece salavatı şerif Peygamberimizin yüce ruhuna teslim edildi. Program okunan duanın ardından sona erdi.

Mustafa Kaynak- İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir