• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
"Çakar lamba" denetimleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığının "yetkisiz çakar lamba" kullanımını yasaklayan düzenlemesinin hayata geçirildiği ilk gün Gaziantep’te "çakar lamba" denetimi yapıldı. Denetimlerde 9 sürücüye yetkisiz "çakar lamba" takarak araç kullandıkları gerekçesiyle para cezası verilerek, araçları trafikten men edildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şehir merkezi ve şehirlerarası yollarda trafik uygulamalarının yapıldığı belirtildi.

2 bin 760 aracın kontrol edildiği uygulamalarda, 9 sürücüye mevzuata aykırı ışık donanımı olan ve mevzuatta belirtilen araçlar dışında çakar lamba kullanmaktan, 231 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 15 sürücüye ve araç plakasına konvoy oluşturmak ve sürekli korna çalarak gürültü kirliliği yapmaktan, 6 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, 3 sürücüye ve araç plakasına hatalı şerit değiştirmekten, 548 sürücüye diğer trafik kurallarını ihlal etmekten olmak üzere toplam 812 sürücüye ve araç plakasına cezai işlem yapıldı.

114 aracın trafikten men edildiği ve 6 sürücünün de belgesine el konulduğu belirtilen açıklamada, 1 Kasım 2019 tarihi itibariyle yetkisiz kişilerin araçlarında "çakar lamba" kullanmaları halinde 1002 TL ceza uygulanacağı ve araçlarının ise trafikten men edileceği bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir