• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
 KÜRD KARTINI KÜRD KATİLİ RUSYA MI TUTACAK?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 FARUK KUZU – HABER YORUM

20 y.y  âlimlerinden (Dr. Fehmi Şinnavi) Kürd’ler için “Ümmetin Yetimleri!” sıfatını kullanmıştı zamanında. Ne kadar da haklıymış!

Kürd halkı yetim gibi; ama ne yazık ki İslam kardeşliğinin gerektirdiği ilgi ve alakayı komşu-kardeş kavimlerden göremiyorlar. Bundan olsa gerek ya İngiltere ya Amerika ya da şimdilerde olduğu gibi Rusya Kürdlerin hamiliğine soyunmuş.

Baksanıza sazı bu kez de Rusya (Dışişleri Bakanı Lavrov) eline almış, Kürdlerin hakkından hukukundan bahsediyor:

Lavrov: "Kürt sorunundan kaçamazsınız. Söz konusu sorun, Suriye krizinin parçası olmaktan çok daha geniş bir problem. Irak'ta yaşayan Kürtler var, İran'da yaşayan Kürtler var, tabii ki Türkiye'de de çok sayıda Kürt yaşıyor. Kimse bu ülkelerin, bu bölgenin Kürt sorunu nedeniyle yaşanan bir gerginlik sebebiyle infilak etmesini istemez. Hiç kimse Kürtlerin kendilerini ikinci sınıf insanlar olarak hissetmelerini de istemez."

Rusya, Ortadoğu’da etkinliğini artıracağa benziyor. Bunun yansıması olarak da “Önce bu bölgede sorunlarla ben ilgilenirim, sorunlar bundan sonra benim masama gelecek!” demek istiyor.

Kendince haklıdır da. İngiltere bu bölgede görünmez bir el gibi operasyon yürütürken, ABD bir kafa karışıklığıyla bazı alanları Rusya’ya terk edince Rusya da her büyük gücün yapacağı gibi hemen yayılma hesapları yapmaya başladı. Bu iş için de en uygun malzeme tabii ki 4 ülkede bulunan “Kürd kartını” elinde tutmaktan geçiyor.

(Oysa Ruslar tarih boyunca Kürdlere en büyük acıları yaşatan milletlerin belki başında gelmekte.)

Bunlar ülkeler bazında yapılan bazı hesaplar. İş konunun sahibi (ne yazık ki nesneye dönüşen) Kürd’lere gelince: “Kürdler kendi tarihlerini çok iyi okumadıkça, uluslararası güçlerin Kürdlere bakış açısını iyi anlamadıkça, bahsi geçen üç ülkenin de farklı zamanlarda onlara ne büyük ihanetler yaptıklarını hatırlamadıkça… daha çook acı çekecek, pişman olacaklardır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir