• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
İstanbul Kitap Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL

Fuar, bu yıl "Edebiyatımızda 50 Kuşağı" ana temasıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece'de ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

"30'DAN FAZLA İLK KİTAP SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLECEK"

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, kitap fuarlarının kültürel çeşitliliğin ve yayınlama özgürlüğünün korunması ve yaşatılması anlamında önemli bir alan olduğunun altını çizerek, "40 bin metrekarede kurulan, yurt içi ve yurt dışından 800'ün üzerine yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı, 300'e yakın kültür etkinliğinin ve binlerce imza gününün düzenleneceği 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda bu çeşitliliği, çok sesliliği gözetiyoruz." dedi. Kocatürk, bu yıl ayrıca bu fuarda birçok ilki gerçekleştirdiklerinden bahsederek, şunları anlattı: "6 Kasım'da düzenleyeceğimiz Yayıncı İllüstratör Buluşması'nda yayınevi yetkilileri ile illüstratörleri bir araya getireceğiz. Yapacakları özel görüşmelerde illüstratörler portfolyalarını doğrudan yayıncılara sunarak işlerini tanıtma fırsatı yakalayacak. 7 Kasım'da Yayıncı- Freelancer Buluşması'nda ise editörler, çevirmenler, grafikerler, tasarımcılar yayıncılarla bir araya gelecek. Yine aynı gün Türkiye Yayıncılar Birliğinin 25 yıldır düzenlediği Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödül Töreni düzenlenecek. Yazarların, İlk Kitabım TÜYAP'ta başlığı altında ilk kitaplarını yine ilk kez kitap fuarında okurların karşısına çıkaracakları kısa söyleşilerde 30'dan fazla ilk kitap sunumu gerçekleştirilecek."

Yurt içinden ve yurt dışından 800'ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda, 9 gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinlikleriyle imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşacak. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir