• DOLAR 32.539
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2493.206
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR’dan Eminönü esnafına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Eminönde’nde bulunan balıkçı teknelerinin kaldırılması tartışılıyor. Balıkçı esnafı konuyu mahkemeye taşıdı. HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve beraberindeki heyet ise balıkçı esnafına destek ziyaretinden bulundu.

“TARİHLE ÖZDEŞLEŞEN BURAYA MÜDAHALE ETMEK AKIL KÂRI DEĞİL”

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; "Her şehrin kendisiyle özdeşleşen değerleri vardır. Konya denilince Mevlana, Rize denilince çay nasıl akıllara geliyorsa Eminönü denildiği vakit de insanların aklına Mısır Çarsısı, Yeni Camii ve balık ekmek gelir. Tarihle özdeşleşen böylesi önemli bir geleneğe müdahale etmek akıl kârı değildir. Yaklaşık 300 kişinin evine ekmek götürdüğü tarihi balık ekmek teknesinin kaldırılması ayrıca Eminönü esnafını da etkileyecektir. "Ekmek kutsaldır." kararlar alınırken vatandaşın ekmeğine dokunulmaması gerekir. HÜDA PAR olarak kararı kabul edilemez bir karar olarak buluyor ve esnafımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz." dedi.

NE OLMUŞTU?

Eminönde’nde bulunan balıkçı teknelerinin 1 Kasım itibariyle kaldırılması için İBB ihtarname göndermişti. Balıkçılar kararı yargıya götürmüş ve karar çıkmıştı. İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Eminönü'ndeki balık ekmek teknelerinden birinin sahibinin yaptığı başvuru üzerine "yürütmeyi durdurma" kararı vermişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir