• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Suudi'de ilk kadın Amerikan güreşi müsabakası düzenlendi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın ülkesideki değişim sürüyor. Ülkede tepki çeken çok sayıda reformlardan sonra şimdi de Suudi Arabistan'da ilk kadın Amerikan güreşi müsabakası düzenlendi.

Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, yönetime geçtiği günden beri uygulamaya koyduğu reform son hızla sürüyor. ‘Helal bar', yabancı kadınların konser verme, sinemaların açılmasına izin ve en son da ülkeye turist çekme amacıyla yabancı uyruklu kadınların yanlarında eşleri ya da yakınlarından biri olmaksızın otellerde kalmanın önüne açan düzenlemeden sonra şimdi de ülkede ilk defa ilk kadın Amerikan güreşi müsabakası düzenlenmesine izin verildi.

Dünya Güreş Eğlence (WWE) Organizasyonu tarafından gösteri amaçlı olarak düzenlenen dövüşte iki WWE yıldızı Lacey Evans ve Natalya ringe çıktı.

İki kere WWE dünya şampiyonu olan Kanadalı Amerikan Natalya, eski bir Amerikan deniz piyadesi olan Evans'ı Riyad'da yapılan müsabakada yendi.

Evans ve Natalya normal gösteri maçlarından farklı olarak kollarını ve bacaklarını örten bir kıyafetle ringe çıktı.

Kadınlara tanınan haklar konusunda uzun süredir eleştirilere hedef olan Suudi Arabistan'da kısa bir süre önce kadınların otomobil kullanmasına ve kadınların stadyumlardaki spor müsabakalarına izleyici olarak girmesine izin verilmişti.

Yine de İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından hazırlanan bir rapora göre ülkede kadınlar hala ayrımcılığa maruz kalıyor. Raporda 4 feminist aktivistin hapishanede olduğu diğerlerinin de mahkemelerinin devam ettiği vurgulandı.

Perşembe gecesi yapılan WWE Crown Jewel müsabakası Suudi Arabistan'ın kadınların girmesine müsaade ettiği üç stadyumdan biri olan Kral Fahd Uluslararası Stadyumu'nda düzenlendi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir