• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
Konya Grup Kervan`dan Bir İlk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Günümüzde İslami düğünlere halkımız tarafından büyük ilgi gösteriliyor. Alternatif düğün programları düzenleyen İslami düğün organizasyonlarına her geçen gün talep daha çok artıyor.

 

Konya`da İslami düğün Programları düzenleyen Grup kervan alanında bir adım daha ileri giderek düğün sahiplerine özel besteler yapmaya başladı.

Amaçları ve yaptıkları organzasyonlar hakkında İLKHA`ya açıklamada bulun an Grup Kervan Sanatçıları, Günümüzde düğün denilince kadın-erkek karışımının yaşandığı, gayri İslami sözlerin, şarkıların seslendirildiği ve bu tutumların had safhada olduğu durumlarun akla ilk gelenler  olduğunu belirterek "Bu durum İslami hassasiyeti ön planda olan Müslüman kardeşlerimizce benimsenmediği gibi Müslüman halkımız arasında da bir boşluk oluşturuyordu. İşte bizde bu gayri İslami tutumları benimsemeyerek islama uygun olarak düğün yapılabileceğini göstermek amacıyla Bismillah deyip 2006 yılında Konya`da `Kervan` ismini verdiğimiz ilahi grubumuzu kurduk " dedi

Başlangıçta toplum tarafından şaşkınlıkla karşılandıklarını belirten Grup Kervan Sanatçıları, "Grubumuza verilen ilk tepki, `ilahi söylenerek halay çekilir mi?` sorusuydu. Bu ve buna benzer soruların cevaplarını alimlerden olumlu yönde aldıktan sonra grubumuza rağbet arttı. Düğünlerini Allah ın rızasına uygun olarak yapabileceklerini gören düğün sahipleri artık İslami düğün organizasyonlarını kendi düğünlerinde görmek istediklerini ve bu şekilde düğün yapmak istediklerini belirttiler. Bizlerde bu rağbetin ardından nasıl verimli oluruz? , neler yapabiliriz? şeklindeki sorular çerçevesinde aramızda devamlı istişarelerde bulunup bu tür düğünlerimizi daha da güzelleştirme yoluna girdik. Gittiğimiz düğün ve sünnet organizasyonlarında evlenecek olan damat kardeşimize veya sünnet olacak çocuklara özel adlarına besteler hazırlayıp seslendirdik. Bu uygulamayı şuanda tüm düğün grupları arasında bir ilk olarak gerçekleştirdik. Yaptığımız bu özel bestelerin düğün sahiplerini daha da sevindirdiğini ve bu yönde olumlu düşüncelerini gördük. Yaptığımız bu özel bestelerin düğün sahiplerinde güzel bir anı olarak kalacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandılar.

Emrullah Araz, M.Sait Adiyaman-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir