• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
 Ergenekon`da Flaş Gelişme!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergenekon Davası`nın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nin talebi üzerine Genelkurmay Başkanlığı`ndan gönderilen harddisklerin incelemesi tamamlandı. Harddisklerden 600 bini şifreli 3 milyon belge çıktığı öğrenildi. İnternet andıçlarıyla ilgili delilleri doğruladıkları öne sürülen belgelerde 14 gazetecinin adı geçtiği, yeni soruşturmalar açılabileceği iddia edildi.

Yargılamayı yapan mahkeme ellerinde bulunan delillerle ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı`ndan arşivlerinde bulunan ve adı geçen bilgisayarlarda yer alan haddisklerin gönderilmesini talep etmişti. Bilgi Destek Daire Başkanlığı`na ait olduğu bildirilen hardisklerde yapılan incelemeler ise sonuçlandı. Harddisklerden 3 milyon belge çıktı. Bunlardan 600 bininin ise şifreli olduğu belirlendi. Genelkurmay Başkanlığı, mahkemeye harddiskler içerisinde gizli veya devlet sırrı niteliğinde belgeler olabileceğini de bildirdi. Mahkeme, şifreli belgelerle ilgili olarak 10 Aralık 2012 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı`na ikinci bir yazı göndererek `şifrelerin temin edilmesini` istedi.

Belgelerle ilgili mahkeme tarafından atanan Naip Hakim Hüsnü Çalmuk tarafından hazırlanan ön raporda, "Sanık Cemal Gökçeoğlu tarafından kullanıldığı belirtilen bilgisayarda bulunan Nisan 2009 tarihli andıç ile ilgili olarak `internet siteleri andıcı onaylatılarak şubelere dağıtıldı` şeklinde bilgi olduğu tespit edilmiştir" denildi. Belgelerde kara propaganda sitelerinin günlük raporlarının tutulduğunun görüldüğü de ileri sürülen ön raporda; mahkemede bulunmayan yeni belgeler ile isimler olduğu öğrenildi. Bu nedenle yeni soruşturmaların açılabileceği iddia edildi. Belgelerde gazeteci-yazarlar E.Ö., İ.B. ve F.B.`nin de aralarında bulunduğu 14 ismin AK Parti`ye kapatma davası hazırlanırken `kullanılan gazeteciler olduğu` ifadesinin yer aldığı öne sürüldü. Andıç sitelerinin basın kuruluşlarını yönlendirmek için elektronik kurumlara e-posta gönderdiğinin belirlendiği de ön raporda ifade edildi.Bilgi Destek Dairesi tarafından hazırlanan makaleler ve bilgi notlarının gönderdikleri 14 isim ise şöyle; E.Ö., M.Y. Y., İ.S. İ.B., S.T., R.A., F.B. T.D., H.K. K.A.,Y.B., F.B., A.B., N.E.,

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir