• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Belediye Kaldırım İşgallerine de Aynı Hassasiyeti Göstersin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 3 yıl önce İçişleri Bakanlığı tarafından hizmetlere ulaşımın kolaylaştırılması ve kalitesinin arttırılması bakımından ortak özellikler taşıyan işyerlerinin ihtisas dallarına göre kentin belli yerlerinde toplanmasına ilişkin bir genelge yayınlandı.

 

Konuya ilişkin ilçe belediyelerine ve oto alım sitesi yönetimine tebligat yapılarak, şehir içerisinde faaliyet yürüten oto galericilerinin satışa sundukları araçları apartman girişlerinde, yol kenarlarında, kaldırımlarda sergileyerek, halkı rahatsız ettiği bildirildi. Bunun üzerine şehir içerisinde faaliyet gösteren oto galericilerinin şehir dışındaki sitelere taşınması için geliştirilen proje kapsamında, oto galericilere yazılı tebligat gönderildi.

 

6 Gün İçinde Boşaltılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Kayapınar Belediyesi Başkanvekili Mahmut Dağ oto galericiliği faaliyeti gösteren Otomobilciler Derneği ve Kooperatifçiler Sitesi yöneticileriyle bir kez daha görüştü. Baydemir, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin Meclis ve Encümen kararı alarak, bu galericilere ruhsatlarının iptal edileceği ve dükkanlarının mühürleneceğine ilişkin tebligat yapılacağını söyledi.

 

Buna göre 24 Aralık Pazartesi günü Büyükşehir Zabıta ve Trafik ekipleriyle ilçe belediyelerinin zabıta ekipleri, kent içerisinde faaliyetlerini sürdüren dükkanların boşaltılması için uygulama başlatacak.

 

Konuya ilişkin görüştüğümüz Diyarbakırlılar, yayaların kullanımı için tahsis edilen kaldırımların, bazı esnafın işyeri önündeki kaldırım ve yollara satışa sundukları eşya ve malzemeleri koyarak geçişlere engel olduğu için haklarının ihlal edildiğini belirterek, kaldırım işgallerinin sona erdirilmesi için de belediyelerin görevlerini yapmadıklarını dile getirdi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir