• DOLAR 32.315
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2279.999
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: SİSTEMİN DEĞİL HALKIN PARTİSİ OLACAĞIZ
Büyük bir merakla resmileşmesi beklenen Hür Dava Partisi (Hüda Par) kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı`na verdi. Kurucu üyelerden Av. Hüseyin Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Veliler Okulların Tatil Edilmemesine Tepki Gösterdi
Van`da merkeze bağlı köylerden sadece taşımalı gelen öğrencilere okullar tatil edilirken merkezde okulların tatil edilmeyişi velilerin tepkisine neden oldu.

Van`da 218 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı
Van`da önceki gün başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı Van merkez ve ilçelerde 218 köy yolunu ulaşıma kapatırken, taşımalı eğitime ise bir gün ara verildi.


BÖLGE GAZETESİ: KAR YAĞIŞI NEDENİYLE BAZI YOLLAR KAPANDI
Van`da, 3 günden bu yana devam eden kar yağışı 218 köy yolunun kapanmasına neden olurken, yüksek kesimlerde ise trafiği olumsuz yönde etkiliyor.

Sağlık Ekipleri Kar, Kış Dinlemiyor
Van 112 Acil Sağlık ekipleri, hamile kadın ile kafa travması geçiren 2 yaşındaki çocuk için dün gece alarma geçti. Sağlık ekipleri, yolları kapalı bulunan 2 ayrı köye `Snowtrack` çelik paletli ve plastik paletli ambulans göndererek hastaları sağlık kurumlarına ulaştırdı.


GAZETEVAN: VAN`DAN KAR MANZARALARI
Van`da 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, şehir merkezinde farklı manzaraların ortaya çıkmasına neden oldu.

Van Esnafının Vergi Borçlarının Affedilmesi Talebi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in, Van`da meydana gelen deprem nedeniyle vergilerin ertelendiğini yönündeki açıklamalarıyla ile ilgili makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İsa Berge, geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerden dolayı Van esnafının büyük darbeler aldığını belirtti.


PRESTİJ: KAR ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
Van Belediyesi, 250 kişilik ekiple kar çalışmalarını yürütüyor Van`da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle Van Belediyesi, halkın olumsuz etkilenmemesi için 250 kişilik bir ekip ve 50 iş makinesi ile karla mücadele çalışmalarını yürütüyor.


VAN HAVADİS: VAN`DA KONTEYNER YANGINI
Van`da depremzedelerin yaşadığı bir konteynır, bilinmeyen nedenle yanarken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

AK Parti Kürtçe Web Sayfası Açtı
AK Parti Van İl Başkanlığı Kürtçe web sayfası açtı.


VAN SESİ: SAĞLIKLI BESLENME UYARISI
49 Van İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, her dönemde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın korunması için esas olduğunu söyledi.

Kızaklar Karla Buluştu
Van Gevaş`ta çocuklar, 2 gündür yoğun şekilde süren kar yağışını kızak kayarak keyfini dönüştürüyorlar.


WAN HABER: PERDELER AÇILMADAN KAPILAR KAPANDI
1. Uluslararası Van Gölü Film Festivali`ne kapılar kapandı, Van valiliği ve Van belediyesi, VATSO, TMMOB gibi kentin temel dinamikleri, yardım talep eden festival organizasyona, festivale katkı sunamayacaklarını söylediler.

Bakanların Van Programı Ertelendi
Van`da, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere iki günlük bir ziyaret gerçekleştirmeleri beklenen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Deniz, Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım`ın programları kötü hava koşulları sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.


ŞEHRİVAN: KARALOĞLU ÇİFTİ ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ
Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte okul sonrası Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi`ne (ÇOGEM) giden çocuklar ve anneleriyle birlikte yemek yedi.


ŞARK YILDIZI: PALETLİ AMBULANS 2 HASTAYI KURTARDI
Van 112 Acil Sağlık Ekipleri, hamile kadın ile kafa travması geçiren 2 yaşındaki çocuk için gece alarma geçti. Sağlık ekipleri, yolları kapalı bulunan 2 ayrı köye `Snowtrack` çelik paletli ve plastik paletli ambulans göndererek hastaları sağlık kurumlarına ulaştırdı.


HABER VAN: VAN`IN İKİNCİ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞINDA SON RÖTUŞLAR
Van`da araç ile yaya trafiğine büyük bir rahatlama ve konfor sağlayacak olan Kedili Köprülü Kavşağı ulaşıma hazır hale getirildi.


MEDYA VAN: VAN`DA BU KIŞ DA AYNI ÇİLE
Van`da geçen yıl meydana gelen depremlerde evlerini kaybeden ailelere, TOKİ tarafından yaptırılan kalıcı konutlar teslim edildi.(Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir