• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Çaldıkları bakırı satarken suçüstü yakalandılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kayseri'de bakır üreten bir fabrikadan TIR’a yüklenen 22 ton 340 kilo kalaylı bakırın, teslim noktası olan Mersin Uluslararası Limanı yerine satılması amacıyla Gaziantep'e getirildiği bilgisi üzerine çalışma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, “27 Ekim 2019 günü Kayseri’de bakır üretimi üzerine faaliyet gösteren, bir şirketten 22 ton 340 kg ağırlığında kalaylı bakır yükünü tır şoförü F.Y. isimli şüpheli şahıs Mersin Limanına teslim etmesi gerekirken, tır üzerinde bulunan yükü Mersin’de boş araziye boşaltmış ve F.Y. isimli şüpheli şahıs boş arazideki bakırları, M.T.A. ve H.M. isimli şüphelilerle birlikte başka bir dorseye yükleyerek, ilimize satmak için geldikleri tespit edilmiştir.” denildi.

Gaziantep’e gelen TIR şoförü M.T.A. ve H.M’nin, getirdikleri 22 ton 340 kilo kalaylı bakırı Şahinbey ilçesi Geylani Mahallesi’nde hurdacılık yapan O.Y. ve A.S’ye satarken suçsütü yakalandılar.

Bulunan malzemeler, sahibine teslim edilmek amacıyla muhafaza altına alınırken, gözaltına alınan 5 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir