• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
'Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar' temalı etkinlikler yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Mersin İl Koordinatörlüğü, "Kasım Ayı Sahabe Ayı" çerçevesinde Kasım ayında Sahabelerin konu alınacağı etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladı.

Yapacakları etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Mersin İl Koordinatörü Hakan Ayçoban, Kasım ayında 3 erkek ve 3 hanım sahabenin hayatlarının anlatılacağı etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Ayçoban "Kur'an-ı Kerim'in birçok ayetinde kendilerinden övgü ile söz edilen Hazreti Peygamber'in güzide ashabı, asırlardır bizlere örnek olmuş ve yolumuzu aydınlatmışlardır. Bizler Allah'a kulluğu, Peygamber'e bağlılığı, Kur'an-ı Kerim'e tabi olmayı, Müslümanca yaşamayı onlardan öğrendik. Onlar insanlığa; imanı, itaati, ihlâsı, samimiyeti, fedakârlığı, sadakati, cesaret ve cömertliği yaşayarak öğrettiler." ifadelerini kullandı.

Sahabe hayatlarının insanlığa sunduğu örnek tabloları ile hayata değer olarak katmak gerektiğini ifade eden Ayçoban, "Bu sebeple 'Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar'a ellerimizle beraber gönüllerimizi de uzatıp onların, gözleri kamaştıran ve asr-ı saadet olarak bilinen manevi iklimlerine bir yolculuk yapmak istiyoruz." dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Kasım ayını sahabe ayı olarak ilan ettiklerini hatırlatan Ayçoban, "2015 yılında başladığımız bu kutlu yolculuğa Hazreti Ebubekir ile bismillah dedik. Daha sonra Hazreti Ömer, Hazreti Osman ve Hazreti Ali ile devam ettik." şeklinde konuştu.

Ayçoban, "Asr-ı Saadetin yıldızları olan, Resul-i Ekrem Efendimizin ashabını daha iyi tanımak, toplumumuza tanıtmak ve hayatımıza örnek olması için her yıl Peygamber Sevdalıları olarak Kasım ayını sahabe ayı olarak ilan edip bu ayda çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz." ifadelerini kullandı.

"Konular içerisinde Aşere-i Mübeşşere'nin hayatları yer alacak"

Aşere-i Mübeşşere'den; Sa'd bin Ebi Vakkas ve Hazreti Hatice'nin hayatını konu edeceklerine dikkat çeken Ayçoban, "İman ile tanıştığı ilk günden ömrünün son demine kadar hiçbir şekilde dininden taviz vermeyen, gençliğini İslam'a hizmete adayan Sa'd bin Ebi Vakkas ve Hazreti Hatice validemizin hayatlarını konu edineceğiz." dedi.

Kasım ayı içerisinde Sa'd bin Ebi Vakkas ve Hazreti Hatice'nin yanı sıra ayrıca 3 erkek ve 3 hanım sahabenin de hayatlarını ele alacaklarını belirten Ayçoban, söz konusu sahabeleri sıralayarak, "Bu sahabeler şunlardır: Abdullah bin Abbas, Abdullah bin Revaha, Adiy bin Hatem-i Tai, Nesibe Hatun, Afra Hatun ve Ümmü Zer." diye konuştu.

Ayçoban, son olarak şunları söyledi:

"Her birinin hayatında yolumuzu aydınlatacak birçok önemli derslerin olduğu sahabelerin yaşamlarını Kasım ayı boyunca işleyeceğiz. Peygamber sevdalısı halkımızı, sahabelerin anlaşılmasına vesile olacak ve örnek bir neslin yetişmesine katkı sağlayacak olan bu etkinliklerimize katılmaya ve bu önemli etkinlikleri çevrelerine de duyurmaya davet ediyoruz. Yüce Rabbimiz, hayatları boyunca derin bir aşk ve sarsılmaz bir iman ile aziz İslam'ın hâkimiyeti için mücadele eden hidayet rehberleri olan bu sahabeleri tanımayı ve onların izinden gitmeyi bizlere nasip etsin." (Gıyasettin Tetik-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir