• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi  hayata geçiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da valilik öncülüğünde hayata geçirilecek “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” kapsamında 40 dekar lavanta, 20 dekar ekinezya, ada çayı ve kekik gibi tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapılacak.

Tarımda ürün çeşitliliğini artırmak ve alternatif tarım ürünü yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla valilik öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Batman Ziraat Odası'nın işbirliğiyle yürütülen "Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi" GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edildi. 

Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projesi kapsamında, Batman merkezde 40 dekar lavanta, 20 dekar ekinezya, ada çayı ve kekik gibi tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapılacağı belirtildi. Deneme ekimlerinin Batman’da 18 ayrı lokasyonda yapılacağı kaydedildi.

Toplantıya; İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kiyas, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman DİKA sorumlusu ve projede görev yapan ziraat mühendisleri katıldı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir