• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
 Başbakan`ın Sözleri Bakan Ergin`e Soruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, "Kuvvetler ayrılığı denilen olay var ya, o geliyor sizin önünüze bir engel olarak dikiliyor" şeklindeki sözleri, Adalet Bakanı Sadullah Ergin`e soruldu.

Ergin, eleştirilerin işleyişe dönük olduğuna dikkat çekerek, "Günümüzde azalarak devam etse de `yerindelik` anlamına gelebilecek tasarruflar elbette ki yürütme organını rahatsız eder" dedi.

Adalet Bakanı Ergin, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu ve Yargıtay Başkanı Ali Alkan ile Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı çalışanlarınca hazırlanan iki perdelik ``Bir Garip Ali Cengiz Oyunu``nu izledi.

Oyunu izledikten sonra bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın kuvvetler ayrılığına ilişkin görüşlerini nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Bakan Ergin şunları söyledi:

"Anayasamızda da belirtildiği şekilde idari yargının sınırları, hukukilik denetimidir. Ama zaman zaman yerindelik denetimi yapıldığına dair şikayetler yapılmıştır. Sayın Başbakanımızın da beyanları bu kapsamdadır diye düşünüyorum. İdari yargının ve Danıştay`ın, İdare Mahkemelerinin, Bölge İdare Mahkemelerinin hukukilik denetimine dönük herhangi bir şey söyleme durumumuz yok. Ama öyle anlar geliyor ki, yerindelik anlamına gelen kararlar verilebiliyor. Sayın Başbakanımızın da zaman zaman bizlerin de itiraz ettiğimiz husus budur. Yerindelik yetkisi, yürütme organına ait bir yetkidir. Kuvvetler ayrılığı ilkesi tam anlamıyla uygulandığı takdirde bir problem olmaz diye düşünüyorum. Bu sözlerin de bu kapsamda söylenmiş olduğunu düşünüyorum. "
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir