• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
BDP/PKK`lılar İmam Hatip Öğrenci Yurduna Saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bağımsız adaylar için İstasyon meydanında düzenlenen miting esnasında Yenişehir İmam Hatip Lisesi pansiyonu PKK/BDP`lilerin saldırısına uğradı.

 

Okul çalışanlarından edinilen bilgiye göre, pansiyonun bahçe kapısı kilitli olmasına rağmen yüzleri kapalı kişilerce kırıldı. Kapıyı kıran saldırganlar
pansiyonun kameralarını taş ve sopalarla kırdıktan sonra, İmam Hatipli öğrencilerin kaldığı yurda girmek istedi.Tüm zorlamalara rağmen kapıyı kıramayan saldırganlar pansiyonun camlarını taşlarla kırdı.

 

BDP/PKK`lıların saldırısını engellemek isteyen pansiyon çalışanı bir vatandaş, yüzleri kapalı grubun saldırısına uğradı. Linç edilmek istenen pansiyon çalışanı duyarlı vatandaşların araya girmesiyle kurtuldu.

 

İsmini vermek istemeyen okul çalışanı, saldırıya engel olmak istediğini belirterek "Ben tepki gösterince bana saldırdılar ve beni linç etmek istediler" dedi.

 

Saldırganların elinden ancak arkadaşlarının yardımıyla kurtulduğunu belirten pansiyon görevlisi, "Yüzleri maskeli kişiler pansiyonun kapısını kırarak içeriye de girmek istediler ancak kapıyı kıramadıkları için içeri giremediler."dedi

 

Saldırı esnasında pansiyonda öğrencilerin bulunmamasının olası bir faciayı önlediğini belirten pansiyon görevlisi, Okul idaresinin miting nedeniyle bilinçli olarak öğrencileri evlerine gönderdiğini ifade etti.

 

Görgü tanıkları, İmam Hatip Pansiyonun yakınında bulunan binada oturan bir bayanın saldırganlara tepki göstermesi üzerine yüzleri kapalı grubun bayana ağır hakaretler ederek taş attığı; ancak bayanın yaralanmadığını belirtti.

Muhammed Ata Güler-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir