• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
​"En değerli ve en üstün meslek öğretmenliktir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Temel Eğitim Okullarında görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine; öğretmenlik mesleğinin vazgeçilmezlerinden sevgi, şefkat, merhamet, saygı, azim, kararlılık, sabır, sebat ve fedakârlık değerleri ve kavramları konulu bir konferans verildi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Gelişim Programı kapsamında Milli İrade İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Abdullah Ünalan, her öğretmenin bir davası bir ideali olması gerektiğini vurguladı.

"Bir öğretmen bütün peygamberlerin görevini üslenmiştir"

Öğretmenlerin çok büyük bir değere sahip olduklarını ifade eden Ünalan, öğretmenlerin öğrencilere doğruyu, hakkı, hakikati öğreterek cehaleti giderebileceklerine dikkat çekti.

Ünalan, “Bu nesle ve insanlığa ilmi öğreten kimdir? Öğretmenlerdir. Dolayısı ile bir öğretmen bütün peygamberlerin görevini üslenmiştir. Resullullah, 'ilim adamları benim varislerimdir' demiyor mu? Onun için çok büyük değer ve mevkie sahipsiniz. Âmâ o oranda da çok büyük bir sorumluluk altındasınız. Bir sürü problemle karşılaşabiliriz. Bütün peygamberlerin hayatı malum hiç biri davalarından taviz vermemiştir. Eğer bir insanın bir ideali, davası yoksa o boşuna yaşıyordur. Cehaleti giderirseniz marifetullaha ulaşırsınız, marifetullaha ulaşıtsanız bütün meseleleri çözersiniz,” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenlerin Allah katında çok büyük değerleri vardır”

"Her ne kadar günümüzde öğretmenlere layık oldukları değer verilmiyorsa da gerçekte en değerli ve en üstün meslek öğretmenliktir." diyen Ünalan, “İnsani vasıflardan yoksun bir toplum artık insan olmaktan çıkar. Eğen manevi, ebedi hayatını kaybetmişse artık o insana yaşıyor denmez. Bu dünya sonuçta gelip geçicidir. Dolayısı ile öğretmenler önemli bir makam ve mevkidedirler. Annelik te çok kutsal bir görevdir. Kutsallığı nereden geliyor? O da öğretmenlikten, nesli yetiştirmekten geliyor. Yoksa annenin başka ne değeri olabilir? O da öğretmen ve nesli yetiştirdiği içindir. Allah ve Resulünün yanında evlatlarını hak, hakikat, insani değerlerle yetiştirdiği için annelerin kutsal bir makamları vardır. Onun için öğretmenlerin Allah katında çok büyük değerleri vardır.” şeklinde konuştu.(Murat Orhan-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri