• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
HÜDA PAR Muş İl Başkanı Çağlayan: TOKİ, vatandaşların mağduriyetini gidersin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

TOKİ'ye daire karşılığında dairelerini teslim eden dar gelirli aileler, dairelerini teslim aldıklarında yüklü miktarda borçlandırıldıklarını ileri sürerek, geçtiğimiz hafta İLKHA aracılığıyla seslerini duyurmaya çalışmışlardı. İLKHA'nın gündeme taşıdığı TOKİ mağduru dar gelirli aileleri ziyaret eden Çağlayan, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Vatandaşların sıkıntılarının bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten Çağlayan, "Vatandaşımızın yaşadığı sıkıntıları burada da dinledik. Daha önce de zaman zaman TOKİ mağdurlarıyla bir araya geldiğimiz zaman konuşuyorduk. Bunu yapan firma, belediye, TOKİ olsun, vatandaşlarımızın sıkıntılarını bir an önce gidermelidir. Burada kalan vatandaşlarımızın yaşadığı maddi sıkıntılarını da birebir biliyoruz. Burada alt yapı ile ilgili sıkıntılar var. Bazı vatandaşlarımıza daire karşılığı ve arsa karşılığı verilen iş yerleri var. Buraların çevre düzenlemesi yapılmadı. Bulunduğumuz yer, Muş'un en eski yerleşim alanından biri olan Kale Mahallesi'dir. Halkı buraya çekecek alternatif bir çalışma olmadığından dolayı burada halka teslim edilen dükkânlar atıl durumdadır. Kimse bu dükkânlara girip iş yapmak istemiyor. Çünkü burada yapılacak bir iş yok."

Dar gelirli ailelerin TOKİ'ye olan borçlarını ödeyemeyecek durumda olduklarının altını çizen Çağlayan, şunları söyledi:

"TOKİ'nin, dar gelirli bu ailelerin borçlarını ya asgari düzeye indirmesi veya silmesi gerekiyor. Devletin halk nezdindeki konumu, halkını mağdur etmek değil, onu rahatlatmaktır. Vatandaşlarımızı dinlediğimizde özellikle faizlerin eklenmesiyle birlikte, vatandaşlar ancak faizleri ödemiş oluyor, ana borç yerinde kalıyor. HÜDA PAR olarak yetkililere sesleniyoruz. Halkımızın sorunlarına bir an önce çözüm bulun!"

Daha sonra Çağlayan, Kale Mahalle Muhtarı Murat Aydın'ı ziyaret ederek, mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir