• DOLAR 32.451
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2479.348
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye "tasarı" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

"Türkiye’yi; Suriye gibi, Irak gibi, Libya gibi yapabileceklerini sananlara cevabımızı, inlerine girerek güvendikleri dağları başlarına yıkarak verdik." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar karşısında eski Türkiye refleksleriyle hareket etseydik, inanın bana, çok büyük bir felaketi yaşıyor olurduk. Şayet bugün boynumuzda esaret zinciriyle, yıkıntıların karşısında hâlimize ağlıyor durumda değilsek bunu milletimizle birlikte ortaya koyduğumuz o büyük direniş ve yeniden şahlanış iradesine borçluyuz. Her ne kadar birileri hâlâ Türkiye’nin verdiği bu büyük mücadelenin farkında değilse de milletimiz olup biteni görüyor ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor. Evet, Türkiye yeni bir İstiklal Harbi veriyor ve hamdolsun zafere doğru adım adım yürüyor."

Türkiye’nin terörle mücadele ve Suriyelilerin geri dönüşleri konusunda attığı adımlara Barış Pınarı Harekâtı ile bir yenisini daha eklediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu harekât asla bir sürpriz değildir. Fırat Kalkanı Harekâtı ile Suriye topraklarını güvenli hâle getirmeye başladığımız günden beri, bu bölgeyi de teröristlerden temizleyeceğimizi söylüyoruz. Buna rağmen, harekâta başladığımızda, hem bölgede etkinlik gösteren güçler hem de genel olarak dünya kamuoyunda bir şaşkınlık hâli belirdi. Türkiye’nin söylediğini yapacak güce, iradeye, kararlılığa ve imkâna sahip bir ülke olduğunun hâlâ yeterince kabul edilemediği anlaşılıyor. Tabii biz kimin ne dediğine değil, kendimizin neye ihtiyacı olduğuna bakıyoruz. Sınırlarımızı teröristlerden arındırmak ve ülkemizdeki Suriyelilerin geri dönüşünü sağlamak için bu harekâta ihtiyacımız vardı, yaptık. Mesele işte bu kadar basittir." açıklamasında bulundu.

"Tasarının hiçbir hükmü yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Barış Pınarı Harekâtı’nın, özellikle Amerika’da sadece güvenlik politikaları ve diplomatik ilişkiler düzeyinde değil, iç politikada da çok ciddi sonuçlar doğurmaya başladığını görüyoruz. Bunun iki ayrı örneğine, dün gece Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen tasarılarla hep beraber şahit olduk. Bu tasarılardan biri Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgilidir. Esasen, Amerikan siyaseti içinde bir ekip, yaklaşık 20 yıldır bu yönde gayret gösteriyordu. Bugüne kadar, yönetimlerin feraseti sayesinde engellenen bu yöndeki girişimler, Amerikan kamuoyunda ülkemiz aleyhinde oluşan hava kullanılarak, Temsilciler Meclisi’nden geçirildi. Yani bir anlamda fırsatçılık yapıldı. Tabii bizim için bu kararın, daha önce çeşitli ülkelerin parlamentolarında atılan benzer adımlar gibi, hiçbir hükmü yoktur" şeklinde konuştu.

"Tasarıyı da şiddetle reddediyoruz"

"Temsilciler Meclisinde kabul edilen diğer tasarı, Barış Pınarı Harekâtı bahanesiyle ve ipe sapa gelmez iddialarla şahsıma, aileme, bakanlarıma yaptırım uygulanması talebiyle ilgilidir." açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ’nün yıllarca piyasada dolaştırdığı iddialara dayandırılan ve hiçbir tutar tarafı olmayan bu tasarıyı da şiddetle reddediyoruz"  dedi. "Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, "Amerika’nın, müttefiklik ilişkimiz yanında siyasi dostluğumuzu da sorgulamamıza sebep olacak adımlar atmakta ısrar etmesi, ileride en çok kendine zarar verecektir. İnşallah bu yanlıştan da bir an önce dönerler." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir