• DOLAR 32.574
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.283
  • ...
Sultanahmet Meydanında Konser Rezaleti: EDEP YA HU!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bahane edilerek camilerin ve türbelerin ortasında yer alan Sultanahmet Meydanı'nda skandal bir konser düzenlendi. İBB tarafından evliyaların ve padişahların türbeleri ile ibadethanelerin bulunduğu Sultanahmet Meydanı'nda hareketli müzikler eşliğinde konser verdirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle camilerin ve türbelerin arasında yer alan Sultanahmet Meydanı'nın ruhuna yakışmayan 'konser' adı altındaki 'eğlence' büyük tepki çekti. İstanbul'da çok sayıda meydan ve konser alanı bulunmasına rağmen İmamoğlu'nun danslı ve müzikli konser için Sultanahmet Meydanı gibi mega kentin en önemli maneviyat merkezini tercih etmesi tepkiyle karşılandı. İBB'nin bu skandalı milli ve manevi değerlere saygısızlık olarak değerlendirildi.

BAŞKA MEYDAN MI BULAMADINIZ?

CHP’nin seçimi kazanmasının ardından attığı bu adımlar halkın inancına ve örfüne tamamen ters düşüyor. İki Manevi değeri yüksek olan bir yerde böyle bir konser düzenlemek halkın inancıyla, değerleriyle ters düşmektir. Herkesin aklına en temel soru olarak neden bu meydanın seçildiği geliyor. İstanbul’un dört bir yanı meydanlarla çevriliyken bu konser için bu manevi atmosferi yüksek mekânın seçilmesi akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Kamuoyu haliyle soruyor; “Koskoca İstanbul’da başka yer mi kalmadı?”

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Sultanahmet'teki skandalın ardından kamuoyu, cami ve türbeler arasındaki konsere sert tepki gösterdi. Tepkiler arasında, İmamoğlu'nun seçilmesine göz yuman Saadet Partisi'ne yönelik mesajlar da dikkat çekti. İşte o tepkilerin bazıları:

Hilâl Kaplan

Başka yer mi yoktu da Ayasofya & Sultanahmet Camii önünde konser verildi diye soranlar, bu tercihin kasten yapıldığını hâlâ anlamamışlar. Neyse dört yıl var daha, ilerde anlarlar.

KENAN KIRAN

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Şakir Eczacıbaşı; 32. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali çerçevesinde Sultanahmet Camii’nde konser düzenlenmek istemiş, Diyanet İşleri Başkanlığı, vakfın Sultanahmet Camii’nde düzenlemek istediği konsere izin vermemişti.

CHP Gerçekleri

Abdülhamid Han türbesinin önünden geçen rayları özel malzemeyle kaplayan AK Partili İBB'den ve Sultanahmet meydanında ecdadın kemiklerini sızlatarak konser veren CHP'li İBB yönetimine. CHP bu milletin manevi değerlerine karşıdır! CHP bizden değildir.

CHP'li İBB 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Belediye bütçesinden 23 milyon TL harcama yapmış. İsraf diyenler nerede? Her şey çok güzel oluyor değil mi İstanbul?

Sevda Turkusev

Doğruya - Doğru ; “Cumhuriyet Kadını” söylemi üzerinden Dilek İmamoğlu’na yapılan kötü yorumları da doğru bulmadığım gibi, Başörtüye “ Tekstil Ürünü” deyip aşağılayan Şevval Sam’ın Sultanahmet meydanında konser vermesinin de tesadüf olmadığını düşünüyorum.

Ömer Ayberk CENGİZ

İstanbul’da başka meydan bulamadıkları için bir tarafta Sultanahmet Camii, bir tarafta Ayasofya ve tam ortalarında bu konser. İstanbul’dan bihaber, İstanbulludan bihaber, İstanbul ruhundan bihaber, hasbelkader başkan olmuş bir adam.

Mücahit ALTUNOK

Koca İstanbul’da konser verecek yer bulamayıp, Sultanahmet’te konser vermek densizliktir...

Ahmet Sırrı Arvas

Sultanahmet Meydanı birkaç Cami'nin tam ortası, sultan türbelerinin olduğu manevi bir yer. Konser alanı değil! Koskoca Yenikapı ve Maltepe Sahili varken özellikle Sultanahmet'te konser yapmak çok büyük yanlıştır. Her taraf türbe. İBB’yi protesto ediyoruz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir