• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Abbas Fransa`nın Teklifini Kabul Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppé`nin Temmuz ayında Fransa`da tarafların Paris`te görüşmesi fikrini kabul etti. Abbas, Reuters`a verdiği demeçte Temmuz ayında Paris`te yapılacak barış konferansına katılacaklarını, bu görüşmelerin barış için bir şans olabileceğini söyledi.

Daha evvel yapılan görüşmeler, israil`in işgal ettiği Filistin topraklarında inşa ettiği binalardan vazgeçmemesi üzerine Eylül ayında durmuştu.

Alain Juppé, barışa bir katkı sunabilmek için tarafları Paris`te görüştürmek istediklerini söylerken Mahmud Abbas, müzakerelere katılacağını söyledi. israil tarafından ise, bu konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Abbas, tüm barış görüşmelerini ve bu çerçevede atılan adımları takdirle karşıladıklarını ve barışın sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek "Fakat, istediğimiz gibi bir barış olmazsa, Eylül ayında BM`ye başvurup devletimizi ilan edeceğiz. Dünya kamuoyunun da bizi tanımasını talep edeceğiz. Bu girişimimiz belki bir sonuç vermeyecektir ama biz elimizden geleni yapmak zorundayız." dedi.
 

Dünyabülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir