• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
'Sosyal medyayı Allah'ın rızası doğrultusunda kullanmalıyız'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ile Peygamber Sevdalıları Platformu (PSV) tarafından, Şırnak'ın İdil ilçesinde "İnternet ve Sosyal Medya" konulu seminer düzenlendi. Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin konferans salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak, Peygamber Sevdalıları Vakfı sözcüsü ve aynı zamanda İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun ile Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık katıldı.

Kur'an'ı Kerim tilaveti ile açılış konuşmasının ardından mikrofona davet edilen Molla Mehmet Ali Altun, sosyal medyanın dibi olmayan karanlık bir çukur olduğunu belirterek, Müslümanların Allah'ın rızası doğrultusunda sosyal medyayı kullanmaları konusunda uyardı.

İslam şeriatında telefon olmak üzere kullanılan araçların, Allah'tan, İslam'dan, Kur'an-ı Kerim'den, ahlak ve kültürden uzaklaştırdığı zaman harama dönüştüğüne vurgu yapan Altun, Müslümanların İslam'a hizmet için sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmaları gerektiğini aktardı.

Sosyal medyanın uyuşturucu maddelerden daha tehlikeli olduğunu ifade eden Altun, "Sosyal medyanın bu kadar olumsuz menfi etkileri vardır. Müslümanlar olarak telefon, sosyal medya internet ve televizyon kullanırken Rabbimiz ve İslam'ın ne dediğine bakmalıyız. Sosyal medyanın nasıl kullanılacağını da göstermeliyiz." dedi.

Takvanın Sosyal medyaya hâkim olması gerektiğini dile getiren Altun, "Telefona, sosyal medyaya, internete tövbe ettireceğiz, İslam'ın hizmetinde kullanacağız. Bütün kötülükleri ile beraber sosyal medyada hakkı söyleyen, aktif bir şekilde o sahayı bilinçli ve şuurlu Müslümanlar olarak doldurmak zorundayız. Müslümanlar olarak sosyal medyadaki boşluğu dolduramadığımız zaman; Allah'tan korkmayan, zihniyeti bozuk, cennet ve cehennem derdi olmayan insanların istilasına uğrayacak ve bizi makyajlamaya devam edecektir. Onun için takvanın sosyal medyaya hâkim olması gereklidir. Bizim bir inancımız ve davamız var. Biz kabre başımız eğik, dosyamız kirli olarak girmek istemiyoruz, bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi Rabbimizi hoşnut etmek, onun rızasına nail olmak ve bir mü'min olarak onun huzuruna gitmektir." ifadelerini kullandı.

Ardından mikrofona davet edilen Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık, sosyal medya ile insanların inancından, ahlakından ve kültüründen uzaklaştırıldığını ifade ederek, "Sosyal medya, bazı kötü niyetlilerin insanımızı kendi kültüründen, inancından, ayırmak gibi bir takım örgütlenmelerin mekânı haline geldi. Toplumun bugün en fazla karşı karşıya kaldığı musibet ahlaksızlıktır, insanların dejenere olmuş ahlaki anlayışlarıdır. Ve bu noktada kendi şahsiyetlerini kaybetmeleridir. Biz izzet, şeref ve şahsiyeti Allah'a inanmakla, Resul'ünün sünnetini yaşamakla elde ederiz. Ahlaksızlık ile bu izzet ve şerefi de kaybederiz. İzzet ve şerefini kaybeden insanlar ahlaksız olarak karşımıza çıkıyor ve toplumumuzu bataklığa sürüklediğini görüyoruz maalesef." diye konuştu

Mavi Balina oyununun çocuk intiharlarına neden olduğuna dikkat çeken Çaplık, ebeveynlere uyarılarda bulunarak, "Şu kötü sonuç karşımıza çıkıyor; bilgisayarımız, telefonumuz, televizyonumuz, sosyal medya platformları bizi bağımlı hale getirdikten sonra her birimizi ailemizden, çocuklarımızdan, namazımızdan, camimizden ve ideallerimizden kopararak esir-köle hale getirir. Bir mü'min olarak hiçbir zaman böyle bir duruma düşmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Seminer, yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir