• DOLAR 32.588
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2414.266
  • ...
Bitlis Müftüsünden Maya Takviminin Kıyamet İddiasına Yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç son günlerde gündemi meşgul eden Maya Takvimindeki kıyamet ile ilgili iddialara İslami pencereden yanıt verdi.
 
İlke Haber Ajansına konu ile ilgili açıklamada bulunan Kılıç, kıyametin kopuşundan önce kıyametin büyük alametlerinin meydana geleceğini söz konusu büyük alametlerden hiç birinin ise bu gün meydana çıkmadığını ifade etti.
 
Kılıç, "İslam`da kıyamet; İsrafil`in sura üflemesiyle yeryüzünün dümdüz olması, yeryüzünde bulunan tüm canlıların yok olması; ikici sura üflemesiyle insanların ve canlıların tekrar dirilerek Allahın huzuruna çıkarak bir hesaba tabi tutulması, hesap verdikten sonra cennetliklerin cennete, cehennemliklerin ise cehenneme sevk edilmesine yani birinci sura üflenmesiyle hesabın görüldüğü ana kadar geçen merhaleye dinimizde kıyamet diye tabir edilir." dedi.
 
Kıyametin bilgisi Allah katındadır

Kıyametin bilgisinin gizli olduğunu ifade eden Kılıç, muayebatt-ı hamseden (beş bilinmeyen) birinin de kıyametin kopuş zamanı olduğunu ifade etti. Kıyametin kopuş zamanının geçmişten günümüze tartışılageldiğini belirten Müftü Kılıç, "Bu konu hakkında farklı görüşler ortaya atılmıştır. Hz. Peygamberimiz zamanının da sahabeler kıyametle ilgili tartışmaların yapıldığı bir vakitte peygamberimiz onlara çok kızmış ve o güne kadar o kadar kızdığı görülmemiştir. Peygamberimiz o sahabelere şunları demiş: `Siz kıyamet için hazırlık yapın, siz kıyamet için ne hazırladınız! Onun vakti gizli tutulmuştur.` diye buyurmuştur.
Yine Hz. Ömer`den rivayet edilen bir hadisi şerifte, Cebrail Hz. Peygambere bir insan suretinde gelerek ona çeşitli sorular sormuş ve bu soruların cevaplamasını istemiştir. Bu sorulardan biri de kıyamet ne zaman kopacak sorusudur. Peygamber bu soruya `soru sorulan soruyu sorandan daha bilgili değildir` cevabını vermiştir. Kıyametin kopma vaktini kendisinin de bilmediğini ve bunun bilgisinin Rabbinin katında gizli olduğunu beyan etmiştir. Ama; kıyametin alametinden bahsetmiştir." İfadelerini kullandı.
 
Ölen Her Ferdin Kıyameti Kopmuştur
Kılıç, konuşmasını şöyle sürdü: "Maya takviminde ortaya atılan bu iddianın doğruluk payının olup olmadığı tartışmasına ise verilecek cevap şu olması gerekir ki, kıyamet kesinlikle kopacaktır. Bugünde kopabilir, daha sonrada kopabilir. Bunu kesin bilgisi kainatı yaratan ve kainata hüküm eden Allahın katında gizlidir. İtikadımız gereği kıyametin henüz büyük alametleri zuhur etmemiştir. Dolayısıyla böyle iddiaları ortaya atmak İslam`la bağdaşmamaktadır. Allah ve resullüne inanan inançlı insanlar bu tür iddialara inanmamalıdır. Bize düşen kıyametin ne zaman kopacağını hesaplamak değil kopacağı zaman için ne kadar hazır olduğumuzdur. Bu konuya başka bir açıdan bakarsak şu bir gerçektir ki ölen her ferdin kıyameti kopmuştur. Çünkü dönüşü olmayan bir mekana intikal etmiş. Ve yaptıklarının hesabını vermekle meşgul olacaktır. O hesap esnasında eğer yaptıkları Allahın hoşnut olmadığı bir durum ise işte o zaman o kişinin kıyameti kopmuştur." (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir