• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Ayrımcılık Yapan Cezalandırılır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya tarafından, Diyarbakır Kültür ve Sanat Merkezi Gençlik Akademisinde insan hakları semineri verildi. Kaya seminerde yaptığı konuşmada, toplumun sorunları çözümü açısında Sivil Toplum Kuruluşlarının Çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

Seminerde gençlere seslenen Kaya, \"Güçlü bir sivil toplumunuz yoksa siyaset sizi talan eder, bürokratlar size üsten bakar, militarist güçler size tokat atar\" dedi.

 

Genelleme Yaparak Birilerini Kötüleme Hakkımız Yoktur

Yaşam hakkından tutun, kültürel haklara kadar yasal çerçevede hakların arama ve müdafaa yollarının anlatıldığı seminerde ayırımcılık yapmanın kanunen suç olduğu, bunu yapan kimselerin rütbesi ve makamı ne olursa olsun cezalandırılabileceğine dikkat çeken Kaya, bir kavmi ya da milleti veya gurubu eleştirirken genelleme yapmanın da yanlış olduğunu ifade etti.

 

Türkler, Kürtler, Dindarlar, Aleviler gibi ifadeleri kullanarak bir kitleyi eleştirmenin doğru olmadığını söyleyen Kaya, \"Çünkü kötü kimsenin iyi tarafı da var, iyi kimsenin de kötü tarafı vardır bunu unutmayalım. `99 cani bir masum bir gemide varsa o gemiyi batıramazsınız`\" dedi.

 

Nemelazımcı olmaya kimsenin hakkı olmadığını sözlerine ekleyen Kaya daha sonra, \"Bizim zulme uğrayabileceğimiz gibi başkasını da mazlum uğrayabiliri.`Bir insanın bana ne başkasından` deme gibi bir lüksü olamaz. İnsanlıkta neme lazımcığın yeri yoktur`` şeklinde konuştu.

 

Heterojen Toplumlarda Farklılıklara Tahammül Gerek

Farklılıkların zenginlikler olduğunu söyleyen Kaya seminer konuşmasını ayet, Hz. Ali ve atasözleri ile bitirerek: \"Mazlum zalime destek olmasaydı zulüm devam edemezdi. El kaldırmak belayı def`eder. Dillerimizin ve renklerimizin farklı olması Allah`ın ayetlerindendir\" dedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir