• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
PKK yandaşları Londra'da Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü'ye saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Greater London
Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, yaptığı açıklamada, Uluslararası Belediyeler Birliği toplantısına katılmak üzere bulunduğu Londra'da PKK yanlılarının gösterisine denk geldiğini kaydetti.

PKK yandaşlarının Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan pankartlar taşıdığını ve Türkiye'yi sivilleri öldürmekle suçladıklarını kaydeden Döğücü, "Yalan, iftira ve hakaretlere sessiz kalamazdık, kalmadık da. 'Yalan söylüyorsunuz' diye bağırdım. Üzerimize bayrak sopaları ve yumruklarla saldırdılar. Yanımızda sadece iki polis vardı onlar da çok yetersiz kaldılar." dedi.

Eşi ve danışmanının araya girmesiyle bölgeden uzaklaştırıldığını anlatan Döğücü, "Şartlar her ne olursa olsun ülkemize, milletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan haksızlıklar karşısında dik durarak doğruyu Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

PKK yandaşları, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği harekatı protesto etmek için Avrupa'nın değişik kentlerinde gösteriler gerçekleştirdi.

Gösteri düzenleyen PKK'lılar Belçika'da iki Türkiyeli genci bıçaklarken, Norveç'te de bir kafede oturan Türkiyeliler ile içinde küçük bir bebek ve ailesinin bulunduğu araca taş ve sopalarla saldırmıştı. Fransa'nın Strazburg kentinde yürüyüş yapan PKK yandaşları, kendilerine tepki gösteren Türkiye vatandaşlarının üzerine sopalarla yürümüştü.

Ayrıca başta Almanya olmak üzere bazı ülkelerde de Türkiyelilerin gittiği camiler ve Türkiyelilerin iş yerleri hedef alınmıştı.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir