• DOLAR 32.576
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2425.527
  • ...
Trump:”Ölen Bağdadi DNA Testi Yapıldı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Trump: “Dün gece Birleşik Devletler, dünyanın bir numaralı terör lideri hakkında adaleti sağladı. Ebubekir el-Bağdadi öldü” dedi.

Suriye’li aktivistler, ”Trump her ne kadar İdlib’te Bağdadi’yi hedef alan saldırı gerçekleştirdik dese de, saldırı sonucu aralarında kadınların ve çocukların olduğu 10’dan fazla sivil açılan ateş ve atılan bombalar sonucu hayatını kaybetti” diyerek, Trump’ın kendi siyasi çıkarları için birçok yalan da söylediğini dile getirdiler.

Teşekkür etti

Trump, operasyon için Rusya, Türkiye, Irak ve PKK’lılara desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Bağdadi’nin öldürülmesinde katkılarının olduğuna işaret etti.

Desteklerini açıkladılar

Türkiye, Irak ve PKK , ”Bizim istihbarat birimlerimiz bilgileri ABD’ye verdi” diyerek operasyonun bir parçası olduklarını dile getirerek, ABD’yi bu operasyonda desteklediklerini açıkladılar.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı: “ABD tarafından İdlib’e dün gece yapılan operasyon öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur.”

Operasyon ile ilgili görgü tanıkları yeni bilgiler aktardı

Güvenliği sağlamak için bölgeye intikal eden Heyet Tahrir’uş savaşçılarına operasyon anını yaşayan görgü tanıklarının yeni bilgiler aktardığı öğrenildi. Görgü tanıkları, ” ABD helikopterlerinin özellikle hedef aldığı evde toplamda 16 kişi yaşıyordu. Silah ve bombardıman sesini duyan komşular olay yerine geldiğinde ABD askerlerinin saldırısına maruz kaldı. ABD askerleri, operasyon sonunda 3 veya 4 kişiyi gözleri ve elleri bağlı şekilde helikopterlere bindirerek götürdüler. Karanlık ve uzak olduğu için götürülenlerin kim olduklarını göremedik” dediler.

Kaynak: Fetih Medya

Bu haberler de ilginizi çekebilir