• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
"Sanal dünya ile gerçek dünyayı ayıramazsak büyük darbe yeriz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ile Peygamber Sevdalıları Vakfı, İstanbul Arnavutköy’de "sosyal medya" konulu bir seminer düzenledi.

Kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Eğitimci Faruk Ketboğa, teknolojinin hızla yayılmasıyla birlikte aile fertlerin neredeyse tamamının elinde cep telefonlarının olduğunu belirterek, milyonlarca internet kullanıcısının ya oyun yâda sosyal medya bağımlısı olduğunu söyledi.

İnternet bağımlılığının hastalık seviyesine kadar çıktığına dikkat çeken Ketboğa, bir kişinin ortalama günde 8 saat interneti kullandığını ifade etti.

"Sanal dünya ile gerçek dünyayı ayıramazsak büyük darbe yeriz"

Ketboğa, "Dünyada her 3 kişiden birisinin internet ve sosyal medya hesabı varken ülkemizde ise bu oran iki kişi de birdir. Sosyal medya hayatımızın tamamına hükmetmiş durumda. Şu an da bizi bekleyen çok büyük tehlikeler var. 15-20 yıl öncesinde yaşayan insanların tek bir dünyaları, gerçek dünyaları vardı. Fakat şimdi biri gerçek birisi sanal olmak üzere iki dünyamız var. Eğer gerçek dünya ile sanal dünyayı ayıramazsak çok büyük bir darbe almamız muhtemeldir." diye konuştu.

"Kimin sesine kulak verirsek aklımız ona göre hareket eder"

Allah-u Teâlâ’nın insanları nimete karşı şükrü eda etme görevini yerine getirdikten sonra insanları 'akletmeye', 'düşünmeye' davet ettiğini hatırlatan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Cemal Çınar, "Allah genel bir emir verdikten sonra akletmemizi bize emrediyor. Burada aklını kullanmayı şükürden sonraya almıştır. Akıl durup dururken bir şey üretemez. Duyduklarına göre hareket eder. Kimin sesine kulak verirsek aklımız ona göre hareket eder, kalbimiz ona göre çarpar." ifadelerini kullandı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir