• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Muş`ta Muhtarlar Derneği Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - İki yıldan beri derneğin kurulması için çaba gösteren Muşlu muhtarlar istedikleri derneğe kavuştular. Dernek açılışına muhtarlar tarafından dışarıda karşılanan Muş Valisi Ali Çınar, derneğin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Derneğin açılışına Muş valisinin yanı sıra, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş Müftüsü Recep Uzun ve Muş Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz katıldılar.

 

Derneğin açılması konusunda yardımlarını esirgemeyen başta Vali Çınar olmak üzere tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden dernek başkanı Turan Süme, bu derneği açmalarındaki gaye ve hedeflerini şöyle dile getirdi:
``Biz Muhtarlar Derneği olarak amacımız muhtarlık misyonunu hak ettiği yere getirmek, onun temsilde vatandaşla olan sorunlarının çözümü ve resmi kurumlardaki sorunlarının müspet anlamda sonuçlandırılmasını amaçlamaktır. Bunu yaparken mahalli idarelerin miheng taşı olan muhtarların yetki ve temsilde her hangi bir zorlukla karşılaşmadan çözüm noktasında hareket etmektir``dedi.

 

Süme, amaçlarından birinin de, çağın bir gereği olarak muhtarın hak ettiği yerde daha etkin ve yasalardan doğan hakkını güçlü ve aktif bir şekilde kullanma ve bunu yaparken de sivil toplum kuruluşu hüviyeti ile yerlerini edinmek olduğunu söyledi. (M.Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir