• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Denizli Zabıtasından Kasaplara Denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DENİZLİ - Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezindeki kasap ve et ürünleri satan marketleri denetledi. Yapılan kontrollerde 26 işyerine bazı eksikliklerden dolayı yazılı ihtar verildi. Denetimlerde işletmelerde uygulanan hijyen ve temizlik kurallarıyla ilgili uyarılar yapılırken, et ürünleri ve saklama koşullarına ilişkin de bilgilendirme yapıldı.

Zabıta ekiplerince veteriner hekim ile gıda mühendisi eşliğinde gerçekleştirilen denetimlerde et ve tavuk satışı yapılan yerlerin mevzuat şartlarına uygun olup olmadığı, işyerlerinin açma ve çalışma ruhsatları, çalışan personellerin sağlık karneleri ve iş gömlekleri, işyerlerinin genel temizliği, yangın tüpü kontrolleri ve esnaf teftiş defterleri kontrol edildi.

Yapılan kontrollerde 26 işyerine bazı eksikliklerden dolayı yazılı ihtar verilirken, 7 işyerinde ise herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Zabıta Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı tüketim yapabilmeleri için kontrollerin devam edeceğini belirtilirken vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşması durumunda Denizli Belediyesi`nin 153 numaralı telefonuna şikayetlerin iletilmesi istendi. (Necmi Durmazer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir