• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kaldırım İşgalleri Son Bulsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da işyerlerinin önüne malzeme koyan, kaldırımlarla da yetinmeyerek yol üzerine eşyası taşan esnafa Diyarbakır halkından tepki geldi. Halk, yayaların kullanımı için tahsis edilen kaldırımların bazı esnafın işyeri önündeki kaldırım ve yollara satışa sundukları eşya ve malzemeleri koyarak geçişlere engel olduğu için haklarının ihlal edildiğimi belirti. Diyarbakır Halkı kaldırım işgallerinin sona erdirilmesi için de belediyelerin görevlerini yapmadıklarını dile getirdi.
 
Şikâyetlerin yoğun olarak yaşandığı merkez ilçelerden Bağlar ve Suriçi halkı, daha rahat yaşanılır bir Diyarbakır için, cadde ve sokakların kaldırım işgallerinin sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, başta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olmak üzere merkez ilçe belediyelerini göreve çağırdı.
 
Belediye`nin Kaldırımları Yapma Konusunda Eksiklikleri Var
Esnafın çoğu kaldırımları işgal ettiği için, cadde ortasında yürümek zorunda kaldığını ifade eden Mehmet Toktaş, "Bizlerde mecburen cadde de yürümek zorunda kalıyoruz. Belediyenin de kaldırımları yapma konusunda eksiklikleri var, belediye kaldırımları çok küçük yapıyor. Bundan dolayı trafik de aksıyor çünkü araç sürücüleri artık yollara değil de mecburen caddelere çıkan yayalara çarpmama ya çalışıyor" dedi.
Kaldırımların düzensizliği ve esnafın kaldırımları işgali neticesinde trafik kazalarının meydana geldiğine dikkat çeken Toktaş, daha sonra kaldırım işgali ve belediyelerini görevini yerine getirmemesi konusunda tepkilerini, "Belediyeden isteğimiz, kaldırımları bir an önce düzenli hale getirmeleri ve esnaftan isteğimizde, eşyalarını kaldırımlara koymasınlar" şeklinde dile getirdi.
 
Merkez Bağlar ilçesi esnafından Mahmut Boz ise, özellikle kahvehanelerin kaldırımların tümünü işgal ettiğine vurgu yaparak, " İşgal edilen ve hatta bazen de caddeye atılan oyun masalarından dolayı aileler kaldırımları pek kullanamıyor, bunun yerine caddelerden geçmek zorunda kalıyorlar. Bazen de çocuklar ailelerin ellini bırakınca ciddi bir şekilde trafik kazalarının meydana gelmesine neden oluyor" şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.
 
Bozlar son olarak, "Biz defalarca bu konuyu şikâyet şeklinde belediyeye ilettik. Belediye bu duruma tepkisiz kaldığı için bizde artık sessiz kaldık" dedi. (Osman İçli- M.Sait Adiyaman / İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir