• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
`Kılık Kıyafet Yönetmeliği Bu Millete Yapılabilecek En Büyük Kötülüktür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Saadet Partisi Aylık İl Divan Toplantısı yapıldı. Toplantıya Saadet Partisi GİK Üyesi Av.Bülent Kaya katıldı. Kaya, gündemle ilgili açıklamalar yaptı.
 
Meclise sunulan 2013 Yılı Bütçesinin milletin sorunlarına çare olmaktan çok milletin sorunlarını daha da derinleştiren bir bütçe olduğunu belirten Kaya, "IMF`ye olan borcun kapatıldığı ile övünen hükümetin bütçeden 53 milyar gibi büyük bir kalemi faiz giderlerine ayırmış olması son derece manidardır. Bu bütçe sosyal yardımları biraz artırarak geniş kitlelerin sesini kesen, ancak rantiyeye sessiz sedasız kaynak aktaran bir bütçedir. Millete hakkı olan kaynaklar yerine sadaka vererek avutan bir zihniyetten millete fayda gelmez" dedi.
 
Dokunulmazlıklar konusunda BDP ve hükümeti eleştiren Kaya, "BDP`li bazı milletvekillerinin bizim de tasvip etmediğimiz davranışları sebebi ile milletvekili dokunulmazlığı tekrar gündeme oturmuştur. Bu vesile ile tüm milletvekillerinin legal siyasetin gerektirdiği davranışlar içerisinde ve milletvekili vakar ve gururuna yakışır davranış ve eylemlerde bulunması gereğini hatırlatmakla birlikte dokunulmazlıklar üzerinden toplumda kutuplaşmaya yol açan eylem ve söylemlerden kaçınması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
 
Yeni Adil Bir Dünya Düzenine İhtiyaç Var
Kılık kıyafet serbestisi getiren düzenleme ile bir taraftan kılık kıyafet serbest bırakılırken bir taraftan milletin kendi değerlerine uygun kıyafetlerin yasaklanmasının bu millete yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu vurgulayan Kaya, "Millet adına iş başına gelen ve `karar milletindir` sloganını kullanan bir iktidarın bu sloganında samimi ise bu hatalı yönetmeliği bir an önce milletle barışık bir yönetmelik haline getirmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Ortadoğu coğrafyasında meydana gelen olayların ve sıkıntıların yeni adil bir dünya düzenine olan ihtiyacı her geçen gün ertelenmez bir şekilde ortaya koyduğunu ileri süren Kaya, "Ortadoğu`da yaşayan tüm etnik, dini ve mezhepsel grupların huzur içerisinde yaşayacağı bir dünyanın temelleri bir an önce atılmalıdır. Dünyadaki sömürü düzenini kurmak ve devam ettirmek için ortaya çıkan uluslararası kuruluşlar dünyaya düzen vermekten çok dünyayı ve insanlığı inden çıkılmaz sorunlarla karşı karşıya bırakmaktadır. İnsanlarımızın sorunları bu büyük fotoğraf görülmeden ve değiştirilmeden çözülemez" dedi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir