• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​Yemen'de yaşanan dramı kısa filmlerle anlattılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu yıl ilki yapılan "Tawakkol Karman Foundation" kısa film yarışmasında barış kültürünü teşvik etmek, Yemenlilerin yurtiçi ve yurtdışında yaşadığı zorluklara rağmen elde ettiği başarılar, ailenin toplumu inşa etmedeki önemi, Yemen'de yaşanan insani trajedi, sağlık ve eğitim sorunu gibi birçok konu ele alındı.

İstanbul Esenyurt ilçesinde bulunan özel bir okulun konferans salonunda düzenlenen program, Yemen'in milli marşının okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı. Yemenli Öğrenciler Derneği İstanbul Şube Başkanlığının devir teslim töreninin de gerçekleştirildiği program, yarışmada finale kalan filmlerin gösterimiyle nihayete erdi.

Yarışmada "sandalya ve kara adam" isimli film ile birincilik ödülünü hak eden Enes Alğadani'ye 3 bin TL, "Ahmet'in hikayesi" isimli film ile ikinci olan Salih Algadami'ye 2 bin TL, "Siyah Bayaz" isimli film ile üçüncü olan Abdullah Bilfagih 900 TL, "Hayal Eşkalı" isimli film ile dördüncü olan Bakır Alsubayh'e 500 TL para ödülü verildi.

Programın ardından kısa film yarışması hakkında İLKHA muhabirine konuşan yetkililer, Yemen'de sinemanın geliştirilmesi ve orada yaşanan insani krizin daha rahat anlatılabilmesi adına bu yarışmayı başlattıklarının söylediler.

Yemenli Öğrenciler Derneği İstanbul Şube Başkanı Abdullah Almuhlafi, "Bu yarışmamıza 10 filmimiz katıldı. Bunun dışında Yemenle ilgili yapılan kısa filmleri de gösterime sunuyoruz. Bu organizasyonun amacı Yemen'deki sinemayı, öğrencileri bu alanda geliştirmek ve gelecekte Yemen sinemasının daha iyi bir hale getirmektir. Bu Yemen adına düzenlediğimiz ilk kısa film yarışmasıdır. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu devam ettireceğiz. Filmler Yemen'de yaşanan sıkıntıları konu ediniyor. Büyük panellerde anlatılan sıkıntıları 5-6 dakikaya sığdırmaya çalışıyoruz. Bu günlerde sinemanın ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Amacımız yaşadığımız sıkıntıları, Yemen'deki durumu filmlerle insanlara aktarmak ve onları bilinçlendirmektir." dedi.

Yemenli Öğrenciler Derneği İlişkiler Sorumlusu Mücahid Bajham, "Bu programın amacı Yemen'in durumu, yaşanan savaşta insanların düştüğü durumu konu alıyor. Ayrıca Türkiye halkı ve Yemen halkı ile Osmanlıdan beri aramızdaki din bağının güçlenmesidir. Biz Yemen'den Türkiye'ye eğitim almaya geldik. İnşallah hem vatanımız hem de Türkiye için hayırlı olacağız." ifadelerini kullandı.

Program organizatörü Usame Alrasini ise, dernek olarak öğrencilerin drama açısından kendilerini geliştirmeleri için bu programı düzenlediklerini söyledi. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir