• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
"Müslümanlar Kudüs’ü kurtarmak için harekete geçmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu tarafından her hafta Filistinli Müslümanlara destek amacıyla düzenlenen basın açıklaması bu hafta da devam etti.

Balıklıgöl Dergâh Camisi'nde bu hafta 96’ncısı düzenlenen basın açıklamasını Platform Sözcüsü Hatun Mengi okudu.

Kudüs’ün Müslümanların sevdası olduğunu ve Kudüs için verdikleri mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirterek sözlerine başlayan Mengi, "Kudüs’e mücahide olmayı, Kudüs’ü cihadı, ahdi olarak gören ve basın açıklamamıza destek veren Kudüs anneleri ve anne adayı hanımefendiler! Kudüs, bizim vazgeçemeyeceğimiz sevdamız, davamız, mücadelemizdir, kimse bizden, sevdamızdan, davamızdan, mücadelemizden vazgeçmemizi beklemesin. Bugün 96’ncısını düzenlediğimiz Mescidi-i Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, intifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz." ifadelerini kullandı.

Siyonistlerin, cuma gününden beri Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlar düzenlediğini ifade eden Mengi, "Siyonist israil tarafından işgal ve zulümlerin hız kesmeden yaşandığı Filistin’de gün geçmiyor ki üzüntülü haberler gelmemiş olsun. Siyonist İsrail geçtiğimiz cuma sabahından itibaren silahlı askerler eşliğinde mübarek Mescid-i Aksa’ya baskın yapmaya başladılar. Müslümanların üçüncü haremi Mescid-i Aksa zamansal ve mekânsal olarak ikiye bölünmek istenmektedir. Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlar işgalci siyonist Yahudi askeri güçleri tarafından her geçen gün artarak devam ediyor. Sık sık yapılan bu baskınların nihai hedefi Mescid-i Aksa üzerinde iddia ettikleri tapınağı yapma isteğidir." şeklinde konuştu.

"Siyonistler Mescid-i Aksa’yı sinagoga çevirmek istiyorlar"

Siyonistler tarafından Mescid-i Aksa’nın sinagoga çevrilmek istendiğine dikkat çeken Mengi, "Mescid-i Aksa’yı zamansal ve mekânsal olarak ikiye bölmeye çalışan işgalci siyonist Yahudiler bu isteklerinin zamansal olarak bölünme kısmını gerçekleştirmişlerdir. Mescid-i Aksa’yı zamansal olarak ikiye bölen siyonist Yahudiler, sabah 08.00’den itibaren öğlen namazına ve öğleden sonra da 2 saat kadar Mescid-i Aksa’ya baskın yaparak zamansal olarak ikiye bölme hedeflerine ulaşmış olmaktadırlar. Zamansal bölmeyi gerçekleştirirken hiçbir karşılık görmeyen işgalci siyonist Yahudilerin şimdiki hedefi ise Mescid-i Aksa’nın mekânsal olarak bölünmesi ve işgalin gerçekleşmesidir. Rahmet Kapısı Mescidi'ni ele geçirmeyi planlayan işgalci siyonist Yahudiler, burayı sinagoga çevirmek istiyorlar. Rahmet Kapısı Mescidi'ni sinagog yaparak Mescid-i Aksa içinde ilk mevziiyi kazanmak arzusunda olan siyonist Yahudiler daha sonra ise Kubbet’üs Sahra’nın bulunduğu alanı ele geçirmeyi planlıyorlar." diye konuştu.

"Siyonistler cesaretlerini Müslümanlarının sessizliğinden alıyorlar"

Siyonistlerin cesaretlerini Müslümanların sessizliğinden aldığını vurgulayan Mengi, "İşgalci siyonist Yahudilerin bu planlarını, işgallerini, katliamlarını ve hukuksuzluklarını gerçekleştirmesi ve baskınlarındaki cesaretlerini ise dünya Müslümanlarının sessizliğinden aldıkları aşikârdır. Müslümanların sessizliğini fırsata çeviren işgalci siyonist Yahudiler, maalesef ki bu sessizlik devam ettikçe adım adım emellerine ulaşmaya devam edeceklerdir. Filistin sadece Filistinlilerin mülkü değildir.  Kudüs de bir tek onların Kudüs’ü değildir. Aynı şekilde Mescid-i Aksa’da sadece onların Mescid-i Aksa’sı değildir. Bilakis bu mukaddes değerlerin tümü bir ucundan diğer ucuna tüm İslâm aleminin mülkü ve sorumluluğudur. Bunlar, belli bir kuşağın değil kıyamete kadar gelecek tüm Müslüman kuşakların mülküdür. Filistinliler yahut onlardan bir grup, zaafa ve güçsüzlüğe düşmeleri halinde Müslümanlara düşen, bulundukları yerlerde Kudüs’ü kurtarmak için derhal harekete geçmeleridir. Allah bunu Müslümanlara farz kılmıştır." dedi.

"Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz"

Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 83’üncü cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şühedaya kavuşan Müslümanlara rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara acil şifalar dileyerek açıklamaya devam eden Mengi, "Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3. İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Buradan sizleri, 3. İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz. Bizlere siyonist işgalinden kurtulmuş özgür, bağımsız ve İslam’ın hâkim olduğu Kudüs ve Filistin topraklarını görmeyi, o beldelere İstanbul’a gider gibi gitmeyi nasip eyle." dedi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir