• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
Mısır YSK Usulsüzlük İddialarını Yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Mısır`da Laik-Liberal ve Sol partiler tarafından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı kurulan Ulusal Kurtuluş Cephesinin "referandumda Usulsüzlük yapıldı" iddiasında cevap veren Mısır Yüksek Seçim Kurulu Genel Sekreteri Zağlul Belşa; iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
 
Seçim sonuçlarının ilk turunun açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Ulusal Kurtuluş Cephesi Vefd Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında; Müslüman Kardeşlerin oy sayımına müdahale ettiğini ve referandumun yeniden yapılması gerektiğini ileri sürdü.
 
Ulusal Kurtuluş Cephesi "Seçmenlerin iradesinin çarpıtılmasını önleyin" adı altında yarın yine protesto gösterileri düzenleyeceklerini bildirdi.
 
Ulusal Kurtuluş Cephesine bir yalanlamada Özgür Avukatlar Komitesinden geldi. Avukatlar Komitesi sendika binasında yaptı açıklamada; Referandum işleminin tamamen şeffaf yapıldığını, sonuçlara ise saygı duyulması gerektiğini söyledi.
 
Müslüman Kardeşler Teşkilatı Genel Sekreteri Mahmut Hüseyin ise dün yaptığı açıklamada, Laik kesimlerin iddialarını yalanlamış; kurumun referandumun icrasıyla bir ilgisinin olmadığını belirterek, muhalefetin referandumda yolsuzluk yapıldığına ilişkin suçlamalarının yargı makamlarını ilgilendirdiğini ve referandumun eşi görülmemiş bir şeffaflık içinde yapıldığını söylemişti.
 
Geçtiğimiz ay alınan kararlarla ilgili referanduma giden Mısırlılar yeni anayasa taslağına Yüzde 57`lik oranla "Evet" dedi. On ilde yapılan referandumda Yüzde 43 ise "Hayır" oyu kullandı.
 
Yaklaşık bir aydır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin aldığı kararları protesto ederek, ülkeyi savaş alanına çeviren laik kesimlerin bu defa da referandumda usulsüzlük yapıldığını bahane ederek halkı, yönetimde bulunan İslami kesimlere karşı kışkırtarak sokaklara dökmesi tahmin ediliyor. (Sait Teşne - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir