• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
`Hür Dava Partisi Halkın Partisi Olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Günler öncesinden büyük bir merakla resmileşmesi beklenen Hür Dava Partisi (Hüda Par) kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı`na verdi. Kurucu üyelerden oluşan bir heyetle İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçesini, parti tüzüğünü ve parti programını teslim eden Hüda Par resmen kurulmuş oldu.
 
İçişleri Bakanlığı çıkışında parti kurucu üyeleri adına bir açıklama yapan Avukat M. Hüseyin Yılmaz, Türkiye siyasetine yeni bir renk katacaklarını söyledi. Sistemin değil halkın partisi olacaklarını ifade eden Yılmaz, hakkın savunucusu olan bir parti olacaklarını belirtti. Sistemin değil halkın doğrularını savunacaklarını vurgulayan Yılmaz, "Bu toplumda huzurun, barışın, adaletin, kardeşliğin tesisi için çalışacağız" dedi.
 
Yeni Bir Partiye İhtiyaç Vardı
Açıklamanın ardından dağıtılan basın açıklamasında da uzun bir süredir parti kurma çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi. Bu kapsamda geniş istişare toplantıları yapıldığı belirtilen açıklamada, "Uzun bir süredir parti kurma ile ilgili çalışmalarımızı yürütüyorduk. Bu amaçla kendi içimizde ve dışımızda, ülke içinde ve dışında geniş istişarelerde bulunduk. Bu istişarelerle ülke kamuoyunun nabzını tutmaya çalıştık. Halkımızın yeni bir parti ile temsil edilme ihtiyacının olduğuna inanarak hazırlıklara başladık. Hazırlıklarını bitirdiğimiz partimizin kuruluş dilekçesini bugün itibariyle İçişleri Bakanlığı yetkililerine veriyoruz" denildi.
 
İnsanlığa Faydalı Olmak İstiyoruz
"Hür Dava Partisi olarak her ne kadar bu ülke siyasetinde yeni olsak da pek çok alanda yenilikler sağlayacağımıza inanıyoruz" denilen açıklamada, "İçimizde barındırdığımız siyasi, idari, sosyal, eğitim, kültürel ve iktisadi alanları ihya edecek proje ve potansiyellerimizi pratiğe dönüştürüp, insanlığa faydalı olmak istiyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada toplumu sisteme değil, sistemi toplumun temel değerlerine uyumlu hale getirecekleri dile getirilirken, mazlumların ve mağdurların yanında olunacağı vurgulandı. Açıklamanın devamında, "Bu amaçla Hür Dava Partisi olarak sistemin bir partisi değil, hakkın ve halkın partisi olacağız. Halkın gasp edilmiş haklarının mücadelesini verecek, her alanda adaleti sağlamak için gayret edecek, mazlumların ve mağdurların yanında yer alacak, toplumu sisteme değil, sistemi toplumun temel değerlerine uyumlu hale getirecek, kangrenleşen toplumsal sorunlara çözümler üretecek, ahlaki yozlaşmaya dur diyecek, maddi kalkınmayla beraber manevi kalkınmaya da ağırlık verecek, düşmanlığa dönüştürülmeye çalışılan toplumsal kardeşliği eşit haklar üzerine yeniden tesis edecek, toplumsal barışa ve huzura katkı sunacak bir parti olmaya çalışacağız" ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamanın devamında şu cümlelere yer verildi: "Hülasa davamız; hürriyettir, adalettir, hakkaniyettir, zulmün sona ermesidir, barıştır, huzurdur, insanların kaynaşmasıdır, kardeşliktir… Gayemizin özü budur. Tüm varlığımızla bu gaye için mücadele ediyoruz. Bu gayretimizle Allah`ın huzuruna varmak istiyoruz. Adalet ve hakkaniyet üzere bir dünya özlemindeki herkesi Hüda Par`a davet ediyoruz. Bu doğrultuda Hüda Par, sesleri siyasetin sağır duvarlarında kaybolmuş toplumun mazlum, mahrum ve unutulmuş kesimlerinin beklentisi ve umudu olacaktır. Bu vesile ile partimizin kuruluşunun memleketimize, halkımıza ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Yüce Allah`tan diliyoruz."
(İbrahim Toprak-M. Erkam Yavuz/İLKHA)

,

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir