• DOLAR 32.569
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.809
  • ...
'Kan vermek hem hayat kurtarır hem sağlığınızı korur'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kan vermenin sağlık için önemine dikkat çeken uzmanlar, vatandaşların düzenli periyotlarla kan bağışında bulunmaları gerektiği önerisinde bulunuyorlar.

Kan bağışının önemini İLKHA'ya anlatan Van Kızılay Kan Bağış Merkezi doktorlarından Abdulmubin Rahmani, kan vermek, kalp-damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalıkta önleyici etkiye sahip olduğunu söyledi.

Doktor Rahmani, "Son bir yıldır Van Kızılay Kan Bağış Merkezi'nde doktor olarak görev yapıyorum. Burada kimler kan verebilir, kimler kan veremez onlara bakıyoruz. Erkeklerin 3 ayda, kadınların ise 4 ayda kan değerlerine bakıyoruz. Kan değerlerinde bir problem yoksa kan bağışını yapabilirler. Kan vermek önemlidir. Bir kan bağışında 3 hayat kurtarma şansımız oluyor." dedi.

"Kan vermek kalp-damar hastalıklarını önlemede bize yardımcı olabiliyor"

Van Kan Bağış Merkezi olarak 54 hastaneye güvenli kan temini için uğraştıklarını belirten Doktor Rahmani, şunları söyledi:

"Kan vermek hayat kurtarmakla birlikte doğaya bir fidan armağan ediyoruz. Böylelikle insanlara yardımcı oluyoruz. Sağlık için kan vermenin faydaları vardır. Vücut yeni kan, taze kan üretiyor. Kan veren insanlar kendilerini dinç hissediyorlar. Özelikle Van ve Bitlis gibi rakımı yüksek olan yerlerde kan değeri yüksek oluyor. Burada kırmızı et tüketimi, sigara tüketimi fazla olduğu için kan değerlerinin artmasına neden oluyor. Kan vermek kalp-damar hastalıklarını önlemede bize yardımcı olabiliyor. Çünkü vücut taze olması gerekiyor. Birçok hastalıkların önlenmesinde iyidir."

3 ayda bir kan bağışı önerisinde bulunan Doktor Rahmani, halkın kan vermesi için bilinçlendirme amacıyla kurumlarda ve üniversitelerde kan bağış kazanım uzmanları tarafından eğitimler verildiğini ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir