• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2422.908
  • ...
Minibüsçüler İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil`de BDP`li belediye tarafından kendilerine yer tahsis edilmediği için trafik polisleri tarafından kendilerine sürekli olarak para cezası verildiğini ifade eden minibüsçüler, yer tahsisi için baş vurdukları belediye yetkililerinin kendilerinden 10 bin TL istediklerini öne sürdüler.

 

Bismil S.S.120 Nolu Motor Taşıyıcılar Kooperatifi`ne üye minibüs şoförleri Bismil Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını kooperatif başkanı Mehmet Şakir Çelik yaptı.

 

Üçtepe Göksü Köseli, yeni devlet hastanesi, Yeniköy ve Obalı`da bulunan Üniversite Okullar Bölgesi Kooperatif Mezrası ve Aralık Köyü güzergâhlarında yolcu taşımacılığı yaptıklarını ifade eden Çelik, Bismil Belediyesinin yer tahsisi için kendilerinden 10 bin TL para istediğini belirtti.

 

2007 yılında kooperatiflerini kurduklarını ifade eden Çelik, belediye yetkililerinin kendilerine \" Emniyetten aldığınız belgeler geçersiz, bu belgeleri ancak belediyeden alabilirsiniz\" dediklerini öne sürdü.

 

Çelik, \" Zabıta memuru Zaman Aslan bizi belediyede çalışan ancak ne iş yaptığını bilmediğimiz bir kişinin yanına göndererek `gidin 10 bin TL verin, dosyanız hazır` dedi. Sözkonusu adamın yanına gittik ve bu parayı veremeyeceğimizi söyledik. O adam da `Bu parayı vermezseniz bu iş olmaz` dedi. Biz de bunun kararını veren kim? Diye sorduğumuz da bize `Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Gürbüz` dedi. Bunun üzerine Fethi Gürbüz`ün yanına gittik. Gürbüz iddiaları doğrulayarak `Parayı vermezseniz bu iş olmaz. Sizin yaptığınız siyasi bir olay siz direkt emniyetten almışsınız.Bu bir siyasi karar sizlere yardımcı olamayız.`\" şeklinde konuştu.

 

Belediyenin istediği paradan dolayı 4D Yetki Belgesini alamadıkları için trafik polisinin kendilerine sürekli olarak ceza yazdığını belirten Çelik, \"Bizler S.S.120 No`lu Kooperatif üyeleri olarak 10 aile mağdur durumdayız. Belediye böyle devam ederse 10 aile perişan olacağız. Yetkililerden yardım istiyoruz.\" dedi. (Hasan Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir