• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
Esper Kime Göz Kırpıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU – HABER YORUM

 Haber şöyle:

“"Türkiye’nin, Rusya'ya yakınlaşarak yanlış yöne gittiğini" söyledi. Türkiye'nin operasyonunu "sınırsız işgal" ifadeleriyle tanımlayan Esper, operasyonun Koalisyon güçlerinin "müttefik Kürt güçleriyle birlikte" IŞİD'e karşı verdiği mücadelenin kazanımlarını tehlikeye attığını söyledi. 

"Türkiye bizi çok kötü bir pozisyona sokuyor" diyen Esper ayrıca, Türkiye'nin "eskisi gibi sorumlu bir müttefik olması gerektiğini" söyledi ve "Türkiye Rusya'ya yakınlaşarak yanlış yöne gidiyor" ifadelerini kullandı. 

Esper daha önce de Suriye'nin kuzeyindeki Kürt oluşumlara karşı işlenen savaş suçlarıyla ilgili verilerin doğrulanması durumunda bundan Türkiye'yi sorumlu tutacaklarını söylemiş”

 ABD’nin ulusalcı (milliyetçi) kesiminin bu Harekâttan duyduğu rahatsızlık gizli değil, ancak Esper’in açıklamaları sadece bu rahatsızlığın dışarı yansıtılması değil bilakis ABD’nin Kolonyal/Emperyal bilinçaltının bir yansımasıdır.

Ne diyor Esper?

-"Eskisi gibi sorumlu bir müttefik olması gerektiğini” söylüyor. Yani Sömürge döneminin bittiğini ama bu döneme özlem duyulduğunu belirtiyor. Ancak bunun sadece bir özlem olmadığını bu noktaya getirilmesi gerektiğini vurguluyor.

-Peki bunun için ne yapılması gerekir? Esper “ “Türkiye’yle ortaklığımızı güçlendirmek için çalışmalıyız ve Türkiye’nin eskide olduğu gibi güvenilir ve güçlü bir müttefik olmasını sağlamalıyız. Bu yönde çalışmalar yürütmeye devam etmeliyiz. Türkiye’de doğru insanlarla irtibata geçip ilişkileri geliştirmeliyiz. Bu çerçevede askeri ilişkiler büyük önem taşıyor. Buradan başlayabiliriz.”” değerlendirmesinde bulunurken Türkiye’nin artık güvenilir olmadığını da zımnen açıklamış oluyor.

Burada en çok dikkat çeken husus “Doğru insanlarla ilişkiye geçip ilişkileri geliştirmeliyiz”  ifadesidir. Acaba onlar için doğru insanlar kim? Eskiden FETÖ’cü ekip bu işi görüyordu. Lakin Fetö’cülerden önce de Kemalist Ergenekoncuların, Natocularla iş tuttğu bilinen bir gerçek.

Esperin uygun müttefik profilini “askeri ilişkiler büyük önem taşıyor” cümlesinde aradığımızda haliyle aklımıza  bu soru geliyor: Şimdi Fetö’cüler saf dışı kaldığına göre Esper yine eski müttefiklerine mi göz kırpıyor?

-

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir