• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

"Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi" alınmasını hedefleyen, Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik İçeren Kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ''Gelir vergisi üst dilimini yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkarmayı teklif ediyoruz. Futbolcuların gelir vergisi yüzde 20'ye çıkarılacak. Değerli konut vergisi adında yeni bir vergi önereceğiz.'' dedi.

45 maddelik kanun teklifi ile ilgili konuşan Muş, "Değerli Konut Vergisi isminde yeni bir vergi ihdas edeceğiz. Kanun teklifimiz yasalaşırsa, konutunun değeri 5 milyon ile 7,5 milyon lira arasında olanlar yıllık binde 3 oranında, 7,5 milyon ile 10 milyon lira arasında olanlar binde 6 oranında, 10 milyon lira üzerinde olanlar yıllık yüzde 1 oranında Değerli Konut Vergisi verecekler." ifadelerini kullandı.

Spor hakemlerinin kazançlarındaki vergi istisnasını kaldıracaklarını belirten Muş, "Lig usulüne tabi spor dallarında en üst liglerde faaliyette bulunan sporculara yapılan tevkifat oranı yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkarılacak. Paketin amacı çok kazanandan vergi oranına göre daha çok vergi, az kazanandan daha az vergi. Teklif bunu amaçlamaktadır.'' şeklinde konuştu. (İLKHA)