• DOLAR 32.571
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2436.65
  • ...
SON DAKİKA
Mevlana`yı Anma Etkinlikleri Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Hz. Mevlana, vuslatının 739. yılında Osmangazi Belediyesi`nin Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği ile birlikte, Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlediği Şeb-i Arus gecesiyle anıldı. Geceye sema gösterisi damgasını vururken 6 yaşındaki iki minik semazenin performansı parmak ısırttı.

 

Atatürk Spor Salonu`nda düzenlenen geceye Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı gecede konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gönül dünyasının büyük düşünürü Mevlana Celalettin Rumi`yi vefatının 739. Yıldönümünde hayranlıkla ve özlemle andıklarını söyledi. Dündar; \"Mevlana `Ne olursan ol yine gel` diyerek hiç kapanmayan tövbe kapısını bize hatırlatıyor. Mevlana`yı anlamayı, yaşatmayı ve gelecek nesillere öğretmeyi görev kabul ediyoruz. Onun düşüncesinde ve fikirlerinde ölüm, hiçbir zaman yokluk olarak kabul edilmemiştir.\" dedi.

 

Mevlana`nın anlatılması ve düşüncelerinin yaşatılması amacıyla her sene liselerarası şiir yarışması düzenlediklerini vurgulayan Başkan Dündar, Mevlana`yı anma etkinlikleri kapsamında yurtiçi ve yurt dışında birçok etkinlik düzenlediklerine dikkat çekti. Çocuklara Mevlana sevgisini aşılamak ve gönüllerindeki Mevlana`yı bulmalarına yardımcı olmak için her yıl \"Aşk\" temalı Mevlana Şiir Yarışması düzenlediklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, \"Çocuklarımız ve gençlerimiz, sadece geleceğimizin mirasçısı değil, maneviyatımızın da koruyucusudur. Mevlana`yı doğru anlamak, çocuklarımıza anlatmak ve Mevlevi düşünüşünü yaşatmayı da bir görev olarak kabul ediyoruz\" diye konuştu.

 

Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay, Mevlana`yı gönüllerdeki Mevlana aşkıyla buluşturmak için çalıştıklarını kaydetti. Altay, Karabeş-i Veli Dergahı`nda her gün Mevlana`yı anma ve yaşatma adına sema gösterisi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ ise, bu yılki Şeb-i Arus törenlerinin ana temasının `af` olduğunu söyledi. Özbağ, \"İnsan olarak af etme özelliğini kaybetmeyelim. Allah dostu Mevlana bizlerin burada toplanmasına vesile oldu. Eğer veli iseniz ölmekle vazifeniz bitmiyor. Sizden sonra da inananlar sizin peşinizden gidiyor. İşte 739 yıl sonra Mevlana`nın çağrısına uyup, biz burada O`nu anmak için toplanmış bulunuyoruz\" dedi.

 

Minik Semazenler Gecenin Yıldızı Oldu
45 semazen ve 46 kişiden oluşan mutriban heyetinin perfonmansı salondaki binlerce kişinin adeta yüreğine işledi. Geçen yıl yaptığı sema gösterisiyle herkesi kendine hayran bırakan 6 yaşındaki Muhammet Hasan ise minik arkadaşıyla yine gecenin yıldızı oldu. Minik semazenler tam 45 dakika boyunca sema gösterisine eşlik etti. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir