• DOLAR 32.494
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2497.83
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısı ve iş dünyası buluşması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

BTSO Ana Hizmet Binası’nda düzenlenen programda konuşan Bakan Varank, BTSO öncülüğünde gerçekleştirilen Techxtile Start-Up Challenge ve Bursa Textile Show Fuarı açılış töreni ile başlayan Bursa programında ileri teknolojiyle üretim yapan firmaları da ziyaret ettiğini söyledi. Bursa’nın ne kadar dinamik ve üretken bir şehir olduğunu bir kez daha gördüğünü ifade eden Mustafa Varank, “Yılın ilk 9 ayında Bursa’nın gösterdiği 11 milyar dolarlık ihracat hacmi de üretkenliğinizin bir diğer yansımasıdır. Bursa, hemen hemen her sektörde ihracat yapabilen bir sanayi altyapısına sahip. Tabii bu altyapının gelişmesinde sunduğumuz desteklerin büyük katkısı oldu. Bugüne kadar Bursa’da 40 milyar liralık sabit yatırımı teşvik edip, 50 binin üzerinde vatandaşımızın istihdam edilmesini sağladık.” dedi.

“BURSA, MÜKEMMEL BİR ADRES”

Varank, “Uluslararası kuruluşlar ülkemize ilişkin büyüme tahminlerini teker teker yukarı revize ediyorlar. Ekonomimiz günden güne inşallah daha da güçlenecek. Aslında kaynaklarınızı yatırıma ve istihdama yönlendirmenin tam zamanı. Bursa, insan kaynağı ve lojistik açıdan sunduğu avantajlarla, üretim için mükemmel bir adres. Buradaki imkânlardan en iyi şekilde faydalanmaya odaklanmalısınız. Türkiye’yi büyütecek adımları atmak, milletimizin refahını yükseltecek hamleleri yapmak temel önceliğimiz. Önümüzdeki dönemin, Bursa’nın ve Türkiye’nin daha büyük başarılar elde ettiği bir dönem olması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN HEDEFLERİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında 40’ın üzerinde makro projeyi hayata geçirdiklerini kaydederek, “TEKNOSAB, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi, BUTEKOM ve UYEM Türkiye’yi örnek olan projelerimizden sadece bazıları. Bu projelerin hayata geçmesinde katkı sunan Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ve bakanlık yetkililerimize şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023, 2053 eve 2071 hedefleri doğrultusunda Bursa’nın içerisinde yer aldığı bölgenin geçmişte başardıkları, gelecekte başaracaklarının en önemli kanıtıdır. Bursa iş dünyası olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda azimle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.