• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
'Kanserleri önlemek mümkündür'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da 2 yılda 25 bin kadına ulaşarak kanser taraması yapıldığını belirten Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, doğru korunma stratejileri ile kanserlerin üçte birini önlemenin mümkün olduğunu söyledi.

Kanser taramalarıyla ilgili yoğun bir çaba harcadıklarını ifade eden Pamukçu, "Doğru korunma stratejileri ile kanserlerin üçte birini önlemek mümkündür. Yılın her günü ve her türlü mevsim şartlarında çalışmalarını sürdüren, hem hastalıkla ilgili bilgilendirme hem de sağlık taraması yapan KETEM ekiplerimiz bunun için gayret göstermektedir. 2 yıl içerisinde 30-65 yaş arası 25 bin kadına HPV testi ile rahim ağzı kanseri taraması, 40-69 yaş arası 9 bin kadına mamografi çekilerek meme kanseri taraması ve 50-70 yaş arası 26 bin erkek ve kadına gaitada gizli kan testi yapılarak kalın bağırsak kanseri taraması yapılmıştır." dedi.

Ücretsiz kanser taramalarının yapıldığını anımsatan Pamukçu, "Gezici Mobil Tarama aracımızın yanı sıra ilimizde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) ve Aile Hekimlerince ücretsiz olarak halkımıza yönelik kanser taramaları (meme, serviks, kolon kanseri) yapılmaktadır. 30-69 yaş tüm vatandaşlarımızı KETEM'e ve Aile Hekimliklerine kanser taramalarını yaptırmak üzere davet ediyoruz." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir