• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
TRT, Kozmik Oda`ya son verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Kozmik Oda`ya geçtiğimiz hafta Tansu Çiller`in eski danışmanı Hüseyin Kocabıyık katılmış, İnan Kıraç`ın 1995 yılında sahte anketlerle DYP ve MHP`yi kandırdığını anlatmıştı. Taraf Gazetesi ise bu iddiayı manşetine taşımıştı. Özellikle Mehmet Ali Ağca`nın katıldığı Kozmik Oda programı büyük ses getirmiş ve Ağca`nın programda söyledikleri haftalarca tartışılmıştı.

TRT Haber`de yayınına şok bir kararla son verilen Kozmik Oda`nın TRT yöneticilerinin bir ismin yayına alınması ısrarı nedeniyle bitirildiği ortaya çıktı. Programın yapımcısı Rıdvan Memi “Kozmik Oda”nın yayından kaldırılmasından sonra yaptığı açıklama da; “Kozmik Oda’nın ‘yayından kaldırılış sürecinin son iki gününün özeti’ şu; Seçim öncesinde iki haftadır parti analizleri yaptığımız, TRT yöneticilerinin olduğu gibi izleyicilerimizin de malumu. Prof.Yasin Aktay ile AK Parti’yi, Hüseyin Kocabıyık ile de MHP’yi konuştuk. 30 Mayıs’ta yayından bir gün önce TRT yönetimine konuğumuzun Taraf Gazetesi yazarı Prof. Ayhan Aktar, konunun ise açıkladıkları ‘demokrasi raporu’nu odağa alarak CHP analizi olduğu bildirildi. Aynı gün akşam saatlerinde TRT yöneticileri  bu konuyu ve konuğu istemediklerini, terör uzmanı olduğunu belirttikleri ve adını o ana kadar hiç duymadığım Polis Akademisi üyelerinden Doç.Dr.Süleyman Özeren’i ‘terörü konuşmak üzere’ yayına almam ‘gerektiğini’ ilettiler.

Kendilerine seçim öncesi bir program takip ettiğimizi anımsatarak; AK Parti ve MHP  analizlerinden sonra bu hafta CHP önümüzdeki hafta da BDP analizi yapmayı planladığımızı, TRT’nin devlet televizyonu olması hasebiyle bu hakkaniyetin ayrıca gözetilmesi gereken bir zorunluluk olduğunu, konuğumuzla da artık sözleşildiğini belirttim. Ayrıca, yayına çıkartmamı istedikleri konuğu (S.Özeren) tanımadığımızı, inceleyip Kozmik Oda programına uygunluğu halinde önümüzdeki haftalarda değerlendirebileceğimizi notunu düştüm.

Buna rağmen, yayın gününde Süleyman Özeren’in yayına çıkartılmasında ısrar edildi ve ‘Ya bu konuk ya da yayın yok’ denildi. Bunun üzerine TRT Genel Müdürlüğü, Haber Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Yapım Koordinatörlüğü’ne yazılı biçimde konu ve konuğumuzu bir kez daha aktararak, bir kaç kez aksi yaşansa da genel olarak “üzerinde şifahi ve fiili mutabık kalınmış biçimi ile ‘Kozmik Oda’nın yayına devam edip etmeyeceğinin bildirilmesini” rica ettim. Yayına yaklaşık 3 saat kala, 18’de, tek cümle ile ‘Kozmik Oda’nın yayından kaldırıldığı’ bilgisi iletildi”

Bu haberler de ilginizi çekebilir